Pide er er en tyrkisk rett, og ligner litt på pizza. Her har jeg fylt den med med spinat, aubergine, fetaost og sesamfrø. Skikkelig godt!

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
3 | 120 min | Enkel/middels |
Ingredienser:
Bunn
½ pk | Gjær |
1 ts | Sukker |
300 g | Hvetemel |
2 ts | Salt |
2 ss | Olje (oliven) |
ca. 1 ½ dl | Vann (fingervarmt) |
Topping
1 | Aubergine (skivet) |
1 | Løk (skivet) |
2 fedd | Hvitløk |
1 pk | Babyspinat |
150 g | Fetaost |
1 ss | Sesamfrø |
Slik gjør du:
1 Lag bunnen: – Ha vann, gjær og sukker i en bakebolle, – Visp så gjæren blir godt oppløst – La det stå i 2 min. Til gjæren «bruser» litt på overflaten – Tilsett resten av ingrediensene, og – Elt godt i 6-7 min. Deigen skal være passe fast og ikke for klissete -Dekk deigen med et bakehåndkle, og – La den heve i 45-60 min. |
2 Rens løken, og – Hakk den – Varm litt olje/smør på middels/svak varme i en stekepanne, – Tilsett løken og – La den surre til den er myk og gylden Ca. 8-10 min. – Tilsett hvitløken, og – Surr videre i ca. 1 min. – Tilsett spinaten, og – Stek til den har falt sammen – Ta panna vekk fra varmen – Smak til med salt og pepper |
3 Skjær auberginen i litt tykke skiver, – Gni dem inn med olje, – Varm en grillpanne på middelsvarme, og – Grill aubergineskivene til de er gylne og myke Alternativt kan du sette grillelemetet i ovnen på høy varme, gni auberginen inn med olje, og grill den noen min på hver side |
4 Sett stekeovnen på full styrke (over og under varme) – Legg bakepapir på en stekeplate |
5 Hell deigen ut på et bakebord, – Del den i tre emner – Kjevle eller trykk hver av emnene til en oval form – Legg dem på stekeplaten – Prikk dem med en gaffel – Fordel spinatblandingen utover bunnene – Topp med aubergine NB! La det være en liten kant igjen hele veien rundt – Rull kantene innover, slik at deigen blir formet som en båt – Strø over fetaost og sesamfrø |
6 Stekes i ca 10 min. til deigen er gylden |
7 Server |
