Pide med spinat og aubergine

Pide er er en tyrkisk rett, og ligner litt på pizza. Her har jeg fylt den med med spinat, aubergine, fetaost og sesamfrø. Skikkelig godt!

Ingredienser:  Bunn:  ½ pk	Gjær 1 ts	Sukker 300 g	Hvetemel 2 ts	Salt 2 ss	Olje (oliven) ca. 1 ½ dl	Vann (fingervarmt)  Topping: 1	Aubergine (skivet) 1 	Løk (skivet) 2 fedd	Hvitløk 1 pk	Babyspinat 150 g	Fetaost 1 ss	Sesamfrø

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
3120 minEnkel/middels

Ingredienser:

Bunn

½ pkGjær
1 tsSukker
300 gHvetemel
2 tsSalt
2 ssOlje (oliven)
ca. 1 ½ dlVann (fingervarmt)

Topping

1Aubergine (skivet)
1Løk (skivet)
2 feddHvitløk
1 pkBabyspinat
150 gFetaost
1 ssSesamfrø

Slik gjør du:

1 Lag bunnen:
– Ha vann, gjær og sukker i en bakebolle,
– Visp så gjæren blir godt oppløst
– La det stå i 2 min.
Til gjæren «bruser» litt på overflaten
– Tilsett resten av ingrediensene, og
– Elt godt i 6-7 min.
Deigen skal være passe fast og ikke for klissete
-Dekk deigen med et bakehåndkle, og
– La den heve i 45-60 min.
2 Rens løken, og
– Hakk den
– Varm litt olje/smør på middels/svak varme i en stekepanne,
– Tilsett løken og
– La den surre til den er myk og gylden Ca. 8-10 min.
– Tilsett hvitløken, og –
Surr videre i ca. 1 min.
– Tilsett spinaten, og
– Stek til den har falt sammen
– Ta panna vekk fra varmen
– Smak til med salt og pepper
3 Skjær auberginen i litt tykke skiver,
– Gni dem inn med olje,
– Varm en grillpanne på middelsvarme, og
– Grill aubergineskivene til de er gylne og myke
Alternativt kan du sette grillelemetet i ovnen på høy varme,
gni auberginen inn med olje, og  
grill den noen min på hver side
4 Sett stekeovnen på full styrke (over og under varme)
– Legg bakepapir på en stekeplate
5 Hell deigen ut på et bakebord,
– Del den i tre emner
– Kjevle eller trykk hver av emnene til en oval form
– Legg dem på stekeplaten –
Prikk dem med en gaffel
– Fordel spinatblandingen utover bunnene
– Topp med aubergine
NB! La det være en liten kant igjen hele veien rundt
– Rull kantene innover, slik at deigen blir formet som en båt
– Strø over fetaost og sesamfrø

6 Stekes i ca 10 min. til deigen er gylden
7 Server

Ingredienser:  Bunn:  ½ pk	Gjær 1 ts	Sukker 300 g	Hvetemel 2 ts	Salt 2 ss	Olje (oliven) ca. 1 ½ dl	Vann (fingervarmt)  Topping: 1	Aubergine (skivet) 1 	Løk (skivet) 2 fedd	Hvitløk 1 pk	Babyspinat 150 g	Fetaost 1 ss	Sesamfrø