Plommesyltetøy er muligens en av de beste syltetøyene. Ja, det er litt vanskelig å si med sikkerhet for det finnes jo så mange gode varianter. Men jeg tror at plommesyltetøy ligger veldig høyt oppe på favorittlista.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
Ca 1 ½ l | 30 min. | Enkelt |
Ingredienser:
1 kg | Plommer |
½ dl | Vann |
2 | Sukker |
ca. 1 ts | Syltepulver (Tørsleffs) – valgfritt |
Tips!
- I mormors oppskrift står det Natriumbensoat:
- Jeg bruker sitronsyre i stedefor – og det fungerer fint
- Hvis du vil ha et tykkere syltetøy bruk gjerne (Tørsleffs) syltepulver istedenfor Natriumbensoat
- Smak deg frem når det gjelder sukker
- Hvor mye sukker du trenger avhenger av hvor søte plommene er, og hvor søt du liker syltetøyet
Slik gjør du:
1 Ha plommene i en kasserolle |
2 La dem koke på svak varme i ca. 5-6 min. Til steinene flyter opp og kan plukkes vekk |
3A Tilsett sukkeret, og – Rør til det er løst helt opp – Avkjøles, og – Fyll det du ikke skal spise med en gang i frysebokser, og – Legg det i fryseren |
3 B Hvis du ønsker tykkere syltetøy: – Bland sammen sukker og syltepulver – Tilsett dette til plommene, og – La det koke i 2 min. til – Hell syltetøyet over på varme, steriliserte glass Fyll dem helt fulle, og ikke søl på kantene – Skru på lokkene, og – La glassene avkjøles opp-ned på kjøkkenbenken |



