I Sushibowl med marinert laks er skikkelig digg.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
3-4 | 30 min. | enkel |
Ingredienser:
300 g | Sushi-ris |
1/2 dl | Sushi -eddik |
1 ts | Sukker |
400 g | Laksefilet (salma) |
1-2 | Mango |
3 | Avokado |
5 | Vårløk |
100 g | Edamame bønner |
1 bx | Mais |
½ | Agurk |
1 | Gulrot |
Marinade:
4 ss | Soyasaus |
2 ss | Sesamolje |
2 ss | Sesamfrø |
1 ts | Chilisaus (valgfri) |

Slik gjør du:
1 Kok risen etter anvisning på pakken |
2 Rens bønnene – Skjær opp avokado, mango agurk, og vårløk – Skrell og vask gulroten – Skjær den i strimler – Renn av maisen |
3 Lag marinade: – Bland sammen: Soyasaus sesamolje Sesamfrø Chilisaus |
4 Skjær laksen i terninger – Vend laksebitene inn i marinaden |
5 Når risen er ferdig kokt: – Bland inn 1/2 dl eddik og 1 ts sukker Rør godt, så det fordeles jevnt |
6 Opplegging: – Ha ris i bunnen av bollene, – Legg på avokado, mango, agurk, bønner og gulrot – Topp med laks og vårløk |
7 Server gjerne soyasaus, ingefær og wasabi til |
