Hjemmebakte pølsebrød er bare så mye bedre enn de man kjøper på butikken.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
16 | 3 timer | Enkel |
Ingredienser:
5 dl | Vann (lunket) |
1 pk | Gjær |
2 ss | Smør (smeltet og avkjølt) |
2 | Egg |
14 dl | Hvetemel |
2 ss | Sukker |
2 ts | Salt |

Slik gjør du:
1 Ha vannet i en bakebolle – Smuldre i gjæren, og – Rør til at er løst opp |
2 Tilsett smør og egg – Tilsett hvetemel, sukker og salt |
3 Elt deigen i 5- 7 min. og – Dekk den med et bakeklede, og – La den heve i ca. 60 min. |
4 Sett stekeovnen på 200 grader – Legg bakepapir på 2 stekeplater |
5 Hell deigen på et melet bakebord, – Del deigen i like store emner (ca. 100 g), og – Trill emnene avlange pølsebrød. |
6 Legg pølsebrødene på stekeplatene, – Dekk dem med et bakeklede, og -La dem etterheve til dobbel størrelse ca. 20 min. |
Før etterheving Etter etterheving
7 Stek pølsebrødene midt i ovnen i 10-12 min. (200 °C) |
8 Avkjøl et par minutter, -Dekk dem med et bakeklede, og -La dem avkjøle seg helt før servering |
