Pølsebrød

Hjemmebakte pølsebrød er bare så mye bedre enn de man kjøper på butikken.

Pølsebrød   Ingredienser:  5 dl	Vann (lunket) 1 pk	Gjær 2 ss	Smør (smeltet og avkjølt) 2 	Egg  14 dl	Hvetemel 2 ss	Sukker 2 ts	Salt

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
163 timerEnkel

Ingredienser:

5 dlVann (lunket)
1 pkGjær
2 ssSmør (smeltet og avkjølt)
2Egg
14 dlHvetemel
2 ssSukker
2 tsSalt

Pølsebrød Ingredienser: 5 dl Vann (lunket) 1 pk Gjær 2 ss Smør (smeltet og avkjølt) 2 Egg 14 dl Hvetemel 2 ss Sukker 2 ts Salt

Slik gjør du:

1 Ha vannet i en bakebolle
– Smuldre i gjæren, og
– Rør til at er løst opp
2 Tilsett smør og egg
– Tilsett hvetemel, sukker og salt
3 Elt deigen i 5- 7 min. og
– Dekk den med et bakeklede, og
– La den heve i ca. 60 min.
4 Sett stekeovnen på 200 grader
– Legg bakepapir på 2 stekeplater
5 Hell deigen på et melet bakebord,
– Del deigen i like store emner (ca. 100 g), og
– Trill emnene avlange pølsebrød.
6 Legg pølsebrødene på stekeplatene,
– Dekk dem med et bakeklede, og
-La dem etterheve til dobbel størrelse ca. 20 min.

7 Stek pølsebrødene midt i ovnen i 10-12 min.
(200 °C)
8 Avkjøl et par minutter,
-Dekk dem med et bakeklede, og
-La dem avkjøle seg helt før servering

Pølsebrød Ingredienser: 5 dl Vann (lunket) 1 pk Gjær 2 ss Smør (smeltet og avkjølt) 2 Egg 14 dl Hvetemel 2 ss Sukker 2 ts Salt