Posjert egg, asparges og Holandaise inspirert saus smaker godt som både frokost og lunsj.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
4 | 20-30 min. | Enkel/middels |
Ingredienser:
1 bunt | Asparges |
4 | Egg |
Holandaise-inspirert saus:
3 | Eggeplommer (romtempererte) |
250 g | Smør (smeltet) |
1 | Sitron (saft) |
Salt, pepper |

Slik gjør du:
1 Lag Sausen: – Smelt smøret – Del eggene, og – Ha dem i en sylinder som passer til stavmikseren – Tilsett halvparten av sitronsaften – Ha smøret i eggene, Mens du kjører stavmikseren – Smak til med salt, pepper og sitronsaft NB! Du kan varme sausen forsiktig – men den må ikke koke! |
2 Kok aspargesen: – Knekk av den trevlede delen av aspargesen, – Kok opp lettsaltet vann, – Ha i aspargesen og – La dem koke i 2-3 min. – Ha Asparges rett over i iskaldt vann For rask avkjøling |
3 Posjere eggene: – Kok opp vann i en kasserolle – Tilsett eddik – Knekk eggene i en øse, og – Legg dem forsiktig i vannet (i øsen) – La det små koke i ca. 3 min. |