Posjert egg, asparges og Holandaise- inspirert saus

Posjert egg, asparges og Holandaise inspirert saus smaker godt som både frokost og lunsj.

Posjert egg, asparges og Holandaise inspirert saus  Ingredienser:  1 bunt	Asparges 4	Egg  3 	Egg (romtempererte) 250 g	Smør (smeltet) 1	Sitron (saft) 	Salt, pepper

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
420-30 min.Enkel/middels

Ingredienser:

1 buntAsparges
4Egg

Holandaise-inspirert saus:

3Eggeplommer (romtempererte)
250 gSmør (smeltet)
1Sitron (saft)
 Salt, pepper
Asparges, Posjert egg, og Holandaise inspirert saus  Ingredienser:  1 bunt	Asparges 4	Egg  3 	Egg (romtempererte) 250 g	Smør (smeltet) 1	Sitron (saft) 	Salt, pepper

Slik gjør du:

1 Lag Sausen:
– Smelt smøret
– Del eggene, og
– Ha dem i en sylinder som passer til stavmikseren
– Tilsett halvparten av sitronsaften
– Ha smøret i eggene,
Mens du kjører stavmikseren
– Smak til med salt, pepper og sitronsaft
NB! Du kan varme sausen forsiktig – men den må ikke koke!
2 Kok aspargesen:
– Knekk av den trevlede delen av aspargesen,
– Kok opp lettsaltet vann,
– Ha i aspargesen og
– La dem koke i 2-3 min.
– Ha Asparges rett over i iskaldt vann
For rask avkjøling
3 Posjere eggene:
– Kok opp vann i en kasserolle
– Tilsett eddik
– Knekk eggene i en øse, og
– Legg dem forsiktig i vannet (i øsen)
– La det små koke i ca. 3 min.