Ramsløkpesto er enkel å lage og smaker godt. En flott variasjon til den basilikumbaserte varianten.

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 5 min. | Enkel |

Ingredienser:
| 100 g | Ramsløk |
| 1 fedd | Hvitløk |
| 3 – 4 ss | Parmesan (revet) |
| 3 – 4 ss | Pinjekjerner |
| 1 ¼ dl | Olivenolje |
| ¼ ts | Salt |
| Pepper (nykvernet) |
Slik gjør du:
| 1 Vask ramsløken godt, og – Tørk den godt |
| 2 Rist pinjekjernene over svak varme i en panne i noen min., eller til de er blitt gyldne – Sett dem til avkjøling |
| 3 Ha Ramsløk, pinjekjerner, hvitløk salt og parmesan i en foodprosessor, – Kjør alt i ca. 20 sek. til en finhakket masse |
| 4 Mens foodprosessoren går, – Tilsett oljen i en tynn, jevn stråle til det blir en glatt litt tykk «saus» |
| 5 Smak til med salt, pepper og eventuelt parmesan |
TIPS! Hvis du dekker pestoen helt med plast eller heller olje over holder den seg en uke i kjøleskapet.


