Dette er en veldig god og frisk ostekake, med ingredienser som ricotta og lime. Her har jeg valgt å servere den sammen med mascarponekrem og bær, men den passer også helt utmerket å spise sammen med for eksempel iskrem og bær. Eller du kan bare servere en som den er, for den trenger strengt tatt ikke tilbehør.

| Porsjoner: | Tid: | Vanskelighetsgrad |
| 8-10 | 60 min. | Lett |
Ingredienser:
| 100 g | Smør |
| 150 g | Sukker |
| 3 | Egg |
| 1 | Lime (saft og skall) |
| 150 g | Hvetemel |
| 2 ts | Bakepulver |
| 2 ts | Vaniljesukker |
| 1 bx | Ricotta (250 g) |
| ½ dl | Melk |
| Melis og bringebær |
Mascarponekrem:
| 3 dl | Fløte |
| ½ bx | Mascarpone (125g) |
| 1 ts | Vaniljesukker |
Slik gjør du:
| 1 Forvarm ovnen til 160 grader, og – smør ei rund kakeform (20 cm) |
| 2 Pisk smør og sukker hvitt |
| 3 Tilsett eggene, – Ett om gangen, og -Pisk godt mellom hvert egg |
| 4 Tilsett hvetemel, blandet med limeskall, vaniljesukker og bakepulver, ricotta og limesaft |
| 5 Tilsett melk, og bland sammen |
| 6 Hell røra i formen |
| 7 Stekes i 50-60 min. |
| 8 Avkjøles på rist |

| 9 Lag Mascarponekrem: – Pisk fløte og vaniljesukker til krem – Tilsett Mascarponen og – Pisk til den er klumpfri |
| 10 Dryss melis over kaka, og – Server kakestykker, – sammen med mascarponekrem – Og eventuelt bær /-coulis |

