Dette er en veldig god og frisk ostekake, med ingredienser som ricotta og lime. Her har jeg valgt å servere den sammen med mascarponekrem og bær, men den passer også helt utmerket å spise sammen med for eksempel iskrem og bær. Eller du kan bare servere en som den er, for den trenger strengt tatt ikke tilbehør.

Porsjoner: | Tid: | Vanskelighetsgrad |
8-10 | 60 min. | Lett |
Ingredienser:
100 g | Smør |
150 g | Sukker |
3 | Egg |
1 | Lime (saft og skall) |
150 g | Hvetemel |
2 ts | Bakepulver |
2 ts | Vaniljesukker |
1 bx | Ricotta (250 g) |
½ dl | Melk |
Melis og bringebær |
Mascarponekrem:
3 dl | Fløte |
½ bx | Mascarpone (125g) |
1 ts | Vaniljesukker |
Slik gjør du:
1 Forvarm ovnen til 160 grader, og – smør ei rund kakeform (20 cm) |
2 Pisk smør og sukker hvitt |
3 Tilsett eggene, – Ett om gangen, og -Pisk godt mellom hvert egg |
4 Tilsett hvetemel, blandet med limeskall, vaniljesukker og bakepulver, ricotta og limesaft |
5 Tilsett melk, og bland sammen |
6 Hell røra i formen |
7 Stekes i 50-60 min. |
8 Avkjøles på rist |

9 Lag Mascarponekrem: – Pisk fløte og vaniljesukker til krem – Tilsett Mascarponen og – Pisk til den er klumpfri |
10 Dryss melis over kaka, og – Server kakestykker, – sammen med mascarponekrem – Og eventuelt bær /-coulis |
