Ricotta- og limekake med mascarponekrem

Dette er en veldig god og frisk ostekake, med ingredienser som ricotta og lime. Her har jeg valgt å servere den sammen med mascarponekrem og bær, men den passer også helt utmerket å spise sammen med for eksempel iskrem og bær. Eller du kan bare servere en som den er, for den trenger strengt tatt ikke tilbehør.

Ricotta- og limekake Ingredienser: 100 g Smør 150 g Sukker 3 Egg 1 Lime (saft og skall) 150 g Hvetemel 2 ts Bakepulver 2 ts Vaniljesukker 1 bx Ricotta (250 g) ½ dl Melk Melis og bringebær Ingredienser mascarponekrem: 3 dl Fløte ½ bx Mascarpone (125g) 1 ts Vaniljesukker
Porsjoner: Tid: Vanskelighetsgrad
8-10 60 min. Lett

Ingredienser:

100 g Smør
150 g Sukker
3 Egg
1 Lime (saft og skall)
150 g Hvetemel
2 ts Bakepulver
2 ts Vaniljesukker
1 bx Ricotta (250 g)
½ dl Melk
  Melis og bringebær

Mascarponekrem:

3 dl Fløte
½ bx Mascarpone (125g)
1 ts Vaniljesukker

Slik gjør du:

1 Forvarm ovnen til 160 grader, og – smør ei rund kakeform (20 cm)
2 Pisk smør og sukker hvitt
3 Tilsett eggene,
– Ett om gangen, og
-Pisk godt mellom hvert egg
4 Tilsett hvetemel, blandet med limeskall,
vaniljesukker og bakepulver, ricotta og limesaft
5 Tilsett melk, og bland sammen
6 Hell røra i formen
7 Stekes i 50-60 min.
8 Avkjøles på rist
Ricotta- og limekake  Ingredienser:  100 g 	Smør  150 g	Sukker 3	Egg 1	Lime (saft og skall) 150 g	Hvetemel 2 ts	Bakepulver 2 ts	Vaniljesukker  1 bx	Ricotta (250 g) ½ dl	Melk 	Melis og bringebær  Ingredienser mascarponekrem:  3 dl	Fløte ½ bx	Mascarpone (125g) 1 ts	Vaniljesukker
9 Lag Mascarponekrem:
– Pisk fløte og vaniljesukker til krem
– Tilsett Mascarponen og
– Pisk til den er klumpfri
10 Dryss melis over kaka, og
– Server kakestykker,
–  sammen med mascarponekrem
– Og eventuelt bær /-coulis
Ricotta- og limekake  Ingredienser:  100 g 	Smør  150 g	Sukker 3	Egg 1	Lime (saft og skall) 150 g	Hvetemel 2 ts	Bakepulver 2 ts	Vaniljesukker  1 bx	Ricotta (250 g) ½ dl	Melk 	Melis og bringebær  Ingredienser mascarponekrem:  3 dl	Fløte ½ bx	Mascarpone (125g) 1 ts	Vaniljesukker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s