Ripskarameller

Ripskarameller, er litt syrlige men skikkelig gode karameller som du enten lager med ripssaft eller med hele rips rett fra treet eller fra fryseren.

Ripskarameller Ingredienser: 2 dl Ripssaft (usukret) 2½ dl Sukker (ca 1-1½ dl hvis du bruker sukret saft) 1½ dl Kremfløte 1 ss Honning https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
 4 30 min enkel/middels

Ingredienser:

2 dlRipssaft (usukret)
2½ dlSukker (ca 1-1½ dl hvis du bruker sukret saft)
1½ dlKremfløte
1 ssHonning
Litt Flaksalt (valgfritt)

Tips! Du kan også bruke frosne eller ferske bær i denne oppskriften. Ha da 2 dl bær i en kasserolle og kjør dem med en stavmikser. Tilsett resten av ingrediensene. Fortsett på trinn 2

Ripskarameller Ingredienser: 2 dl Ripssaft (usukret) 2½ dl Sukker (ca 1-1½ dl hvis du bruker sukret saft) 1½ dl Kremfløte 1 ss Honning https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Ha alle ingrediensene i en kasserolle
2 Kok opp,
-La det koke til 120 grader
Ikke rør
Eller gjør karamelltesten
Ta 1 ts karamell og
Legg det i en kopp med kaldt vann
– Hvis du kan forme den til ei kule er det ferdig
3 Hell karamellen over i ei smurt form, og La den stivne
4 Klipp eller skjær i biter

Ripskarameller Ingredienser: 2 dl Ripssaft (usukret) 2½ dl Sukker (ca 1-1½ dl hvis du bruker sukret saft) 1½ dl Kremfløte 1 ss Honning https://heidisboble.no/ @heidisboble