Ripskarameller, er litt syrlige men skikkelig gode karameller som du enten lager med ripssaft eller med hele rips rett fra treet eller fra fryseren.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
4 | 30 min | enkel/middels |
Ingredienser:
2 dl | Ripssaft (usukret) |
2½ dl | Sukker (ca 1-1½ dl hvis du bruker sukret saft) |
1½ dl | Kremfløte |
1 ss | Honning |
Litt | Flaksalt (valgfritt) |
Tips! Du kan også bruke frosne eller ferske bær i denne oppskriften. Ha da 2 dl bær i en kasserolle og kjør dem med en stavmikser. Tilsett resten av ingrediensene. Fortsett på trinn 2

Slik gjør du:
1 Ha alle ingrediensene i en kasserolle |
2 Kok opp, -La det koke til 120 grader Ikke rør Eller gjør karamelltesten Ta 1 ts karamell og Legg det i en kopp med kaldt vann – Hvis du kan forme den til ei kule er det ferdig |
3 Hell karamellen over i ei smurt form, og La den stivne |
4 Klipp eller skjær i biter |
