RIZ al la trautmansdorf

Ris Trauttmansdorff (Ris al la stoler du på landsbyen) er en nederlandsk dessert, som består av ris, rosiner, melk og krem, smaksatt med appelsin (eller sitron).

RIZ al la trautmansdorf Ingredienser 5 dl Melk 50 g Sukker 1 remse Appelsinskall 1 ss Vaniljesukker 1 klype Salt 75 g Ris 2 pl Gelatin 30 g Rosiner 1½ dl Kremfløte (pisket) Bringebærsaus: 100 g Bringebær 1 Appelsin (presset) 2 ss Sukker https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
43 timerEnkel

RIZ al la trautmansdorf Ingredienser 5 dl Melk 50 g Sukker 1 remse Appelsinskall 1 ss Vaniljesukker 1 klype Salt 75 g Ris 2 pl Gelatin 30 g Rosiner 1½ dl Kremfløte (pisket) Bringebærsaus: 100 g Bringebær 1 Appelsin (presset) 2 ss Sukker https://heidisboble.no/ @heidisboble

Ingredienser:

5 dlMelk
50 gSukker
1 – 2 remserAppelsinskall (eller sitronskall)
1 ssVaniljesukker
1 klypeSalt
75 gRis
2 ½ plGelatin
30 gRosiner
1½ dlKremfløte (pisket)

Bringebærsaus:

100 gBringebær
1Appelsin (presset)
2 ssSukker

RIZ al la trautmansdorf Ingredienser 5 dl Melk 50 g Sukker 1 remse Appelsinskall 1 ss Vaniljesukker 1 klype Salt 75 g Ris 2 pl Gelatin 30 g Rosiner 1½ dl Kremfløte (pisket) Bringebærsaus: 100 g Bringebær 1 Appelsin (presset) 2 ss Sukker https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Ha melk, appelsinskall, sukker, vaniljesukker og salt i en kasserolle
– Kok opp på middels varme
– Rør i risen
– Kok opp
– Slå ned varmen
– Sett på lokk, og
– La det hele småkoke i ca 30 min.
Rør av og til
2 Legg gelatinblande i kaldt vann, og
– La dem ligge i min. 5 min.
3 Ta melkeblandingen av varmen,
– Klem vannet u av gelatinbladene, og
-Rør dem inn i melkeblandingen
– Rør inn rosiner
4 Avkjøl melkeblandingen,
Til den begynner å stivne
5 Pisk fløten stiv, og
– Rør den i melkebladingen
6 Skyll kaffekopper eller former i kaldt vann
– Fordel puddingen i formene
– Settes i kjøleskap i min. 2 timer
Til de er stivnet
7 Lag bringebær sausen:
– Press appelsinen, og
– Ha saften i en kasserolle sammen med sukker og bringebær
– Varm opp,
Til sukkeret er smeltet
Pass på at (noen av) bærene holder seg litt hele
Hvis du ønsker en tykkere saus,
Bland inn litt potetmel eller ½ plate gleatin
8 Dypp formene med pudding raskt i varmt vann,
– Snu dem på et serveringsfat,
– Fordel litt bringebærsaus rundt
9 Serveres sammen med resten av bringebærsausen

RIZ al la trautmansdorf Ingredienser 5 dl Melk 50 g Sukker 1 remse Appelsinskall 1 ss Vaniljesukker 1 klype Salt 75 g Ris 2 pl Gelatin 30 g Rosiner 1½ dl Kremfløte (pisket) Bringebærsaus: 100 g Bringebær 1 Appelsin (presset) 2 ss Sukker https://heidisboble.no/ @heidisboble