Rød linsesuppe, er en mettende og god middagssuppe. Serveres varm med en liten rømmeklatt og litt godt brød.

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 4 | 30 min | Enkel |
Ingredienser:
| 1 | Løk |
| 2-4 fedd | Hvitløk |
| 2 | Gulerøtter |
| 1 stilk | Selleri |
| 2 | Grønnsaksbuljongterninger |
| 9 dl | Vann |
| 1-2 ss | Ingefær (fersk) |
| 200 g | Linser (grønne) |
| 1 | Appelsin (skall og saft) |
| Rømme (valgfritt) |

Slik gjør du:
| 1 Skrell gulrot, løken og hvitløken – Skjær dem i biter – Skjær selleristilken i biter – Ha alt i en kasserolle |
| 2 Hell over vannet, – Ha i grønnsaksbuljongterningene – Tilsett linser og ingefær |
| 3 Kok opp, og – Slå ned varmen, – La det småkoke under lokk til linser, gulrot og løk er møre Ca 15-20 min. |
| 4 Kjør med stavmikser eller foodprosessor til alt er glatt – Tilsett ca 1 dl presset appelsinsaft og 1 ts revet appelsinskall – Smak til med salt og pepper – Kok opp |
| 4 Serveres toppet med litt rømme, og gjerne sammen med litt godt brød |

