Rødkål

Rødkål er et fantastisk tilbehør. Smaker godt sammen med de fleste typer kjøtt, kjøttkaker, kjøttboller, pølser og mye mye mer. Ikke nok med det, det er ganske enkelt å lage det.

Rødkål Ingredienser Ca 750 g Rødkål 2 Epler 1 – 2 ts Salt 2 ½ dl Kjøttkraft 2 ts Eddik 7% (eller 1 ss Eplecidereddik) 1 ss Ripsgele (eller 2 ts sukker) https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
460 minEnkel

Ingredienser

Ca 750 gRødkål
2Epler
1 – 2 tsSalt
2 ½ dlKjøttkraft
2 tsEddik 7% (eller 1 ss Eplecidereddik)
1 ssRipsgele (eller 2 ts sukker)

Rødkål Ingredienser Ca 750 g Rødkål 2 Epler 1 – 2 ts Salt 2 ½ dl Kjøttkraft 2 ts Eddik 7% (eller 1 ss Eplecidereddik) 1 ss Ripsgele (eller 2 ts sukker) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Skjær rødkålen i strimler Ca ½ – 1 cm brede
– Skjær eplene i båter
2 Legg rødkål, epler og salt lagvis i en kasserolle
– Bland ripsgele og eddik ut i krafta, og
– Hell den over

3 Kok opp
– Slå ned varmen, og
– La rødkålen småkoke/trekke i ca 45 min
Rør forsiktig av og til
4 Serveres rykende varm

Rødkål Ingredienser Ca 750 g Rødkål 2 Epler 1 – 2 ts Salt 2 ½ dl Kjøttkraft 2 ts Eddik 7% (eller 1 ss Eplecidereddik) 1 ss Ripsgele (eller 2 ts sukker) https://heidisboble.no/ @heidisboble