Rødkål er et fantastisk tilbehør. Smaker godt sammen med de fleste typer kjøtt, kjøttkaker, kjøttboller, pølser og mye mye mer. Ikke nok med det, det er ganske enkelt å lage det.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
4 | 60 min | Enkel |
Ingredienser
Ca 750 g | Rødkål |
2 | Epler |
1 – 2 ts | Salt |
2 ½ dl | Kjøttkraft |
2 ts | Eddik 7% (eller 1 ss Eplecidereddik) |
1 ss | Ripsgele (eller 2 ts sukker) |

Slik gjør du:
1 Skjær rødkålen i strimler Ca ½ – 1 cm brede – Skjær eplene i båter |
2 Legg rødkål, epler og salt lagvis i en kasserolle – Bland ripsgele og eddik ut i krafta, og – Hell den over |

3 Kok opp – Slå ned varmen, og – La rødkålen småkoke/trekke i ca 45 min Rør forsiktig av og til |
4 Serveres rykende varm |
