Med denne rødvinssausen imponerer du selv den mest kresne gjest. Den passerutmerket til oksekjøtt og lam. Den er ikke vanskelig å lage – og den kan tilberedes neste helt ferdig før gjestene kommer.

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 4 | 15 min | Enkel |
Ingredienser:
| 1 | Sjalottløk |
| 2 ½ dl | Rødvin |
| 2 ½ dl | Oksekraft |
| 50 g | Smør |
| 1 ts | Portvingelé |
Slik gjør du:
| 1 Finhakk løken 2 Stek løken i en kasserolle til den er blitt myk og blank 3 Tilsett så rødvin og kok vinen ned til ¼ del 4Tilsett oksekraft og reduser ned til ½ del 5 Sil av, og 6 Smak til kraften med salt og portvinsgele 7 Ved servering vispes inn kaldt smør i terninger |
Tips! Hvis du skal ha gjester tilbereder du sausen i trinnene 1-6, før gjestene kommer – gjerne dagen før. Når du skal servere sausen. Varm den opp til kokepunktet, Ta den av varmen og rør inn smøret. Det tar ca. 2 minutter.


