Rustikk Sitronterte

Denne spanske Sitronterten ser kanskje litt uunnselig ut, men den smaker helt nydelig av sitron. Den er frisk og god på smaken, og en skikkelig favoritt dessert.

Sitronterte – Torta de limón Ingredienser: Bunnen: 250 g Hvetemel 1ss Melis 90 g Smør (i terninger) 1 ss Olje (raps eller solsikke) 1 Eggeplomme Ca 1 ½ dl Vann 1 Eggehvite (lett pisket) Fyllet: 3 Eggeplommer 1 Sitron (skall) 1 boks Vikingemelk 2-3 Sitroner (saft) Sitronkrem: 100 g Sukker 2 Sitroner (skall) 150 g Sitronsaft (ca 1 ½ dl) 2 Egg store 1 ss (strøken) Maisenna Marengs (toppingen): 3 Eggehviter 1 klype Salt 2 ss Sukker 1 ss Hvetemel https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTilberedingSteking, avkjøling mmVanskelighetsgrad
6-815 -20min4 timerMiddels

Sitronterte – Torta de limón Ingredienser: Bunnen: 250 g Hvetemel 1ss Melis 90 g Smør (i terninger) 1 ss Olje (raps eller solsikke) 1 Eggeplomme Ca 1 ½ dl Vann 1 Eggehvite (lett pisket) Fyllet: 3 Eggeplommer 1 Sitron (skall) 1 boks Vikingemelk 2-3 Sitroner (saft) Sitronkrem: 100 g Sukker 2 Sitroner (skall) 150 g Sitronsaft (ca 1 ½ dl) 2 Egg store 1 ss (strøken) Maisenna Marengs (toppingen): 3 Eggehviter 1 klype Salt 2 ss Sukker 1 ss Hvetemel https://heidisboble.no/ @heidisboble

Ingredienser:

Bunnen:

250 gHvetemel
1ssMelis
90 gSmør (i terninger)
1 ssOlje (raps eller solsikke)
1Eggeplomme
Ca 1 ½ dlVann
1Eggehvite (lett pisket)

Fyllet:

3Eggeplommer
1Sitron (skall)
1 boksVikingemelk
2-3Sitroner (saft)

Sitronkrem:

100 gSukker
2Sitroner (skall)
150 gSitronsaft (ca 1 ½ dl)
2Egg (store)
1 ss (strøken)Maisenna

Marengs (toppingen):

3Eggehviter
1 klypeSalt
2 ssSukker
1 ssHvetemel

Sitronterte – Torta de limón Ingredienser: Bunnen: 250 g Hvetemel 1ss Melis 90 g Smør (i terninger) 1 ss Olje (raps eller solsikke) 1 Eggeplomme Ca 1 ½ dl Vann 1 Eggehvite (lett pisket) Fyllet: 3 Eggeplommer 1 Sitron (skall) 1 boks Vikingemelk 2-3 Sitroner (saft) Sitronkrem: 100 g Sukker 2 Sitroner (skall) 150 g Sitronsaft (ca 1 ½ dl) 2 Egg store 1 ss (strøken) Maisenna Marengs (toppingen): 3 Eggehviter 1 klype Salt 2 ss Sukker 1 ss Hvetemel https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Bunnen:
– Ha mel, melis, smørbiter, olje og eggeplommen i en bakebolle
– Smuldre deigen sammen
– Tilsett vannet
litt etter litt, mens du knar
Til deigen kommer sammen
Det kan være du trenger litt mer eller mindre vann e det som er oppgitt
– Form deigen til en ball
– Pakk den inn i plast eller folie
– La deigen hvile i kjøleskap i minst 3 timer
2 Sett ovnen på 200 grader
– Smør en paiform
Ca. 25 cm i diameter
3 Kjevle deigen ut, og
Jeg bruker å kjevle den mellom to plastremser
– Ha den i paiformen
– Skjært bor det som kommer utenfor formen
– Prikk deigen med en gaffel
– Stek den 30 minutter
Til den begynner å bli brun
4 Lag fyllet mens paibunnen steker:
– Riv sitronskall og press sitronene
– Del eggene
– Pisk eggeplommer og sitronskall i en bolle
– Visp gradvis inn melken, og
– Til slutt tilsettes sitronsaften gradvis
5 Visp eggehvitene lett sammen
– Pensle deigen
– Sett paibunnen tilbake i ovnen i 5 min.
6 Ta ut paibunnen
– Ha fyllet over bunnen og
– Stek kaken i 10-15 minuter
– Ta ut kaken og avkjøl den
Ikke slå av stekeovnen
7 Lag sitronkremen:
– Ha alle ingrediensene i en kasserolle
– Visp godt
– Kok opp på middelsvarme, mens du rører
Det vil se ut som det splitter seg til å begynne med,
men bare fortsett å vispe
– Hell kremen over på et fat
– Legg over plastikk
7 Pisk eggehvitene og salt i en helt ren bolle
Til den er helt stiv
– Vend forsiktig inn sukker og mel
8 Smør på sitronkremen kaka
– Legg marengsen over
– Stek den i ovnen i 10- 15 minutter
Til den begynner å bli brun
9 Avkjøles før servering

Flere oppskrifter med sitron og marengs:

Sitronmarengskake Ingredienser Sitronkrem: 200 g Sukker 3 Sitroner (skall) 150 g Sitronsaft (ca 1 ½ dl) 3 Egg store 1 ss Maisenna Kakebunnen: 85 g Sukker 50 g Vann (½ dl) 300 g Smør (mykt) 200 g Sukker 75 g Sukker (lyst brunt) 300 g Hvetemel 4 ts Bakepulver 5 Egg (romtempererte) 25 g Maisenna 4 Sitroner (skall) Karamelliserte sitronskiver: 1 Sitron (skivet) 350 g Vann (3 ½ dl) 175 g Sukker Italiensk marengs: 250 g Sukker 150 g Vann (1 ¾ dl) 5 Eggehviter ½ ts Eddik https://heidisboble.no/ @heidisboble

Sitronmarengskake – for oppskrift, trykk HER