Scones er skikkelig godt, og disse er enda bedre. Squashen gjør sconesene saftige og ripsen er en flott smakstilsetningen.

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 8 | 45 min. | Enkel |

Ingredienser:
| 5 dl | Hvetemel |
| 3 ts | Bakepulver |
| 1 ts | Vaniljesukker |
| 1 dl | Sukker |
| 100 g | Smør (kaldt) |
| 1 | Egg |
| 1 ½ dl | Rømme |
| 100 g | squash |
| 100 g | Rips |
Tips! Du kan drysse melis over eller lage en melis glasur (2 ts sitronsaft og 2 dl melis) hvis du ønsker.

Slik gjør du:
| 1 Sett ovnen på 200 grader – Legg bakepapir på en stekeplate – Pensle det med nøytral olje |
| 2 Rasp squashen – Rens ripsen – Rør sammen egg, rømme og squash |
| 3 Ha mel, bakepulver, vaniljesukker og sukker i en foodprosessor – Skjær smøret i biter, og – Ha det i melblandingen – Kjør det sammen Eller bruk fingrene og smuldre smøret i melblandingen – Tilsett rømmeblandingen, og – Kjør sammen Eller elt det inn |
| 4 Ha mel på et bakebord, og – Hell ut deigen – Bland inn ripsen Pass på at de ikke blir (for mye) knust |
| 5 Form deigen til en rund kake |
| 6 Stekes i 20-30 min Til den er gjennomstekt |
| 7 Ta den ut av ovnen – La den avkjøle seg litt, – Skjær i trekanter, og – Nytes |


