Seoul Club House i Antwerpen

Noen ganger havner du på steder som får deg til å smile. Andre ganger havner du på steder som får deg til å humre litt – og kanskje lure på hva som egentlig skjedde. Seoul Club House på Groenplaats 34 i Antwerpen er, på godt og vondt, begge deler.

Seoul Club House
Groenplaats 34
2000 Antwerp Belgium

Lokalet er superhippt, nesten så man føler seg litt kul bare av å være der. Vi snakker neonlys, stor TVskjerm over baren i midten, moderne interiør og akkurat nok koreanske detaljer til at det føles eksotisk uten å bli alt for kitsch. Det finns biljardbord, karaoke-rom (ja, med skikkelige vegger – ikke bare et hjørne med mikrofon), og en retro fotoautomat som skriker “ta bilde til Instagram nåååå!”

Seoul Club House Groenplaats 34 2000 Antwerp Belgium

Maten – en liten berg-og-dal-bane

Vi var fem rundt bordet, sultne og nysgjerrige – klare for koreanske smakseventyr! Ble våre forventninger innfridd? Tja, det som begynte som et eventyr, tok et par overaskende vendinger…

Forrett: Beef Bulgogi Mandu – Classic

Vi startet med en runde Korean pan fried dumplings – Beef Bulgogi Mandu (Classic) til 7 euro. Helt greie. Sprø nok i kantene, fyll med den klassiske sødmen man forventer fra bulgogi, og en standard dippingsaus som gjorde jobben, men ikke mye mer. En trygg og ok start – ikke en rett man drømmer om etterpå, men den fikk oss i gang.

Seoul Club House Groenplaats 34 2000 Antwerp Belgium @heidisboble heidisboble.no

BEEF STEAK med bulgogisaus – eller, mest ris

Tre av oss gikk for BEEF STEAK med bulgogisaus – fancy beskrivelse: “Grilled beef steak with bulgogi sauce, broccoli, shiitake mushrooms, egg yolk” til 22,50 euro. Det hørtes jo lovende ut. Men da tallerkenen kom, besto 80% av retten av… ris. Og ikke den typen ris du skriver hjem om, men mer sånn “dette var dampet – det holder vel”. Kjøttet var i små, litt seige biter, og den deilige bulgogisausen vi hadde gledet oss til? Den ble servert i en liten flat skål så måtte vi nesten lete etter den med forstørrelsesglass. Det var langt i fra nok saus. Vi lot 3/4 av retten stå igjen. (Unnskyld, Seoul Club House – vi ville like det. Virkelig.) Med en gang vi blandet inn eggeplommen ble hele retten kjedelig grå og smakløs – ikke en rett en koreansk restaurant burde være stolt av å servere.

Seoul Club House Groenplaats 34 2000 Antwerp Belgium @heidisboble heidisboble.no


Black Pepper-biffen og kylling med hansker – artigere og bedre!

Heldigvis hadde vi mer mer lykke med de to andre rettene!
Én bestilte GRILLED BEEF STEAK WITH BLACK PEPPER til 28,50 euro – saftigere kjøtt, mer smak, og heldigvis bedre balanse mellom ris og proteiner. Dette var en gedigen rett som smakte godt, var fargerik og stoooor!

Seoul Club House Groenplaats 34 2000 Antwerp Belgium @heidisboble heidisboble.no


Den siste gikk for KOREAN FRIED CHICKEN & FRIES til 18 euro. Ikke akkurat en gastronomisk reise til Sør-Korea, men det var da noe festlig over å få den lyse gule maten servert med plasthansker i stedet for bestikk. Vi fniste oss gjennom måltidet som om vi var på piknik i et laboratorium. Bonuspoeng for opplevelsen, selv om retten i seg selv ikke ropte “koreansk”.

Seoul Club House Groenplaats 34 2000 Antwerp Belgium @heidisboble heidisboble.no

Men så, mine venner, kom dessertene. Og da skjedde det noe magisk. her løftet det seg, virkelig!
Vi tar selvfølgelig dessert på alvor, som man seg hør og bør.

💛 YUZU LEMON CHEESECAKE til 10 euro? Himmel og sitron! Frisk, fløyelsmyk, perfekt balansert mellom søtt og syrlig. Dette var kveldens ubestridte vinner, og verdt hver eneste cent. Jeg kunne lett ha spist én til, – eller to. (Og angret litt på at jeg ikke gjorde det!)

🍦 CROFFLE WITH ICE CREAM Har du ikke hørt om croffle før? Det er en krysning mellom croissant og vaffel – sprø utenpå, myk inni. Servert med iskrem og et lite sukk. Dette er comfort food med attitude! 11 euro for noe som smaker både nyskapende og kjent? Absolutt verdt det og Kveldens ubestridte sølvplass

Somaek – koreansk partytriks på glass

Til maten drakk vi somaek, og det var faktisk ganske gøy! For deg som ikke har vært innom denne delen av koreansk drikkekultur før: somaek er en blanding av soju (koreansk brennevin) og øl – gjerne en lager, men her tror vi det var en litt syrlig variant i miksen. Resultatet? Friskt, lett sprudlende og akkurat passe farlig godt.

Det hele ble servert med litt glimt i øyet – dette er nemlig ikke en fancy cocktail, men mer en “nå lager vi fest i glasset”-drikk som er kjempepopulær i Sør-Korea. Enkel, uformell og perfekt til småprat, latter og kanskje en karaoke etter noen flere.

Alt i alt – verdt besøket?

Ja – men mest for stemningen og dessertene.

Seoul Club House er et artig og annerledes sted. Litt høylytt, men rent og pent, med morsomme detaljer som karaoke-rom og fotoautomat. Maten er litt ujevn, og hovedrettene levde ikke helt opp til forventningene våre – med unntak av pepperbiffen. Men dessertene? De var kveldens høydepunkt.

Og Somaek? Den sørget for god stemning – og kanskje en ørliten dans utenfor karaoke-rommet etterpå.

Så ta turen innom, men gjør som vi skal neste gang:
Spis deg gjennom dessertmenyen, ta et bilde i automaten og syng en powerballade med vennene dine. Da blir kvelden magisk likevel 🎤🍰✨