På biltur stoppet vi på en Shell-stasjon for å kjøpe is, men ble fristet av en pakke boller med sjokoladebiter og vaniljekrem. Og de var gode – så jeg tenkte at dette kan jeg prøve å bake hjemme også – og de ble faktisk enda bedre! Her er oppskriften jeg brukte for å gjennskape disse bollene:

| Porsjoner: | Tid: | Vanskelighetsgrad: |
| ca 16 stk | 2t 30 min. | Middels |

Ingredienser:
| 1 l | Hvetemel |
| 1 pk | Gjær |
| 1 dl | Sukker |
| 1 ts | Kardemomme |
| 3 ½ dl | Melk |
| 100 g | Margarin |
| 100 g | Kokesjokolade (grov hakket) |
| 1 | Egg til pensling (valgfritt) |
Vaniljekrem:
| 5 dl | Melk |
| 1 | Egg |
| 40 g | Smør |
| 100 g | Sukker |
| 1 ss | Vaniljesukker |
| 35 g | Maisenna |


Slik gjør du:
| 1 Hakk sjokoladen – Smelt smør i en kasserolle – Tilsett melka, og – Varm til ca 37 grader – Hell den over i en bakstebolle |
| 2 Løs gjæra opp i melkeblandingen – Rør godt så det ikke blir noen klumper |
| 3 Tilsett mel, sukker og kardemomme |
| 4 Eltes til deigen er smidig og glatt Hvis diegen er klissete tilsettes litt mer mel – Tilsett sjokoladebiten på slutten av etingen , og – Elt noen min .til |
| 5 Legg plastikk over bakstebollen, og – Sett til den heving ca 45-60 min. |
| 6 Lag vaniljekremen: – Ha alle ingrediensene i en kasserolle – Kok opp under omrøring På middels varme – La det koke i ca 1-2 min på svak varme – Hell vaniljekremen i en bolle – Dekk med plast Helt ned til kremen – La det avkjøle seg |
| 7 Når deigen er ferdig hevet – Helles den ut på et bakebord Ha gjerne litt mel under |
| 8 Del deigen i 16 biter, og – Trill runde boller – Settes på bakepapirdekket stekeplate – La bollene etterheve i ca 15 min til ca. dobbel størrelse |
| 9 Bruk fire fingre og trekk ut ei grp i hver av bollene – Legg 1-2 ss vaniljekrem i hvert hull – Pensles eventuelt med egg |


| 10 Stekes i ca.10-15 minutter på 200 grader |
| 11 Avkjøles på rist |


