Sitronmarengskake må være den ultimate kaken – søt kakebunn med sitronsmak, syrlig sitronkrem, søt og klassen marengs, toppet med karamelliserte sitroner. Kan det bli stort bedre?

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 8-12 | 3 timer | middels |

Ingredienser
Sitronkrem:
| 200 g | Sukker |
| 3 | Sitroner (skall) |
| 150 g | Sitronsaft (ca 1 ½ dl) |
| 3 | Egg store |
| 1 ss | Maisenna |
Kakebunnen:
| 85 g | Sukker |
| 50 g | Vann (½ dl) |
| 300 g | Smør (mykt) |
| 200 g | Sukker |
| 75 g | Sukker (lyst brunt) |
| 300 g | Hvetemel |
| 4 ts | Bakepulver |
| 5 | Egg (romtempererte) |
| 25 g | Maisenna |
| 4 | Sitroner (skall) |
Karamelliserte sitronskiver:
| 1 | Sitron (skivet) |
| 350 g | Vann (3 ½ dl) |
| 175 g | Sukker |
Italiensk marengs:
| 250 g | Sukker |
| 150 g | Vann (1 ¾ dl) |
| 5 | Eggehviter |
| ½ ts | Eddik |
Slik gjør du:
| 1 Sett stekeovnen på 180 grader og – Legg bakepapir i en langpanne Eller tre 20 cm springformer |
| 2 Lag sirup til kakebunnen: – Ha 85 gram sukker i en kasserolle, og – Smelt det til det blir lysebrunt og fint – Tilsett ½ dl vann – Rør sammen Blandingen stivner hvis vannet er kaldt, Men sett det tilbake på varmen i 1 min så blir det flytende – Ta av varmen, og – Sett til det side |
| 3 Lag sitronkremen: – Ha alle ingrediensene i en kasserolle – Visp godt – Kok opp på middelsvarme, mens du rører Det vil se ut som det splitter seg til å begynne med, men bare fortsett å vispe – Hell kremen over på et fat – Legg over plastikk – Avkjøles |
| 3 Lag kakebunnen: – Pisk smør og sukker lyst og luftig – Pisk inn 1 ss hvetemel – Pisk inn eggene, Ett om gangen, og pisk godt imellom hvert egg – Pisk inn den nå avkjølte sirupen – Vend inn de øvrige ingrediensene, og – Hell røra i langpannen Jevn ut toppen, bruk gjerne en fuktig skje |
| 4 Stekes i ovnen ca 12-15 min Bruker du runde former stek i 20-25 min. |
| 5 Avkjøles på rist |
| 6 Lag de karamelliserte sitronene – Del sitronen i 5 mm tykke skiver Skjær gjerne av det hvite – Ha 3 ½ dl vann og 175 g sukker i en kasserolle – Kok opp – Tilsett sitronskivene – La det småkoke i 20-25 min, Til væsken har fordampet og sitronskivene er karamellisert – Ta ut sitronskivene og – Legg dem på et bakepapir/silionmatte for å stivne |
| 7 Montering: – Skjær ut sirkler av kakebunnen – Legg en sirkel kakebunn på et kakefat – Smør en tredel av sitronkremen over – Legg en ny kakebunn over – Smør en tredel av sitronkremen over – Legg en ny kakebunn over – Smør en tredel av sitronkremen over – Legg den siste kakebunnen over – La kaken stå for å sette seg litt, mens du lager den italienske marengsen |
| 8 Ha 300 g sukker og 175 g vann i en kasserolle – Kok opp, og – La det koke til 115 grader I mens: – Ha eddik og eggehvitene i en helt ren bolle, og – Pisk eggehvitene til myke topper – Slå mikseren på høy hastighet, og – Hell sirupen i eggehvitene Tynn stråle, men full hastighet Marengsen vil bli tykkere, og blankere etter ca 10 min. – Fortsett å piske til den er litt varm fremdeles |
| 9 Ha marengsen i en sprøytepose Mens den fremdeles er litt varm – Sprøyt sidene i et pent mønster J eg sprøyter i striper opp – Pynt med marengstopper på toppen av kaka, og – Brenn av marengsen med en brenner og – Pynt med de karamelliserte sitronene |







