Møre hveteknekkebrød – med polenta. NAM! Godt som tilbehør til supper, salater og ikke minst osteretter.

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| Ca 15 | 3 timer | Enkel |
Ingredienser:
| 25 g | Gjær |
| 75 g | Smør |
| 2 ½ dl | Melk |
| 1 ts | Salt |
| 1 ss | Sukker |
| 1 dl | Polenta |
| 2 ts | Hornsalt |
| Ca 6 dl | Hvetemel |
| Valmuefrø/sesamfrø |

Slik gjør du:
| 1 Smelt smøret i en kasserolle, – Tilsett melken og – La det bli 37 grader – Ha det over i en bakebolle |
| 2 Smuldre gjæren i melkeblandingen – Rør godt så den blir helt oppløst |
| 3 Tilsett mel, polenta, sukker og salt – Elt til en fast og fin deig – Dekk den til, og – La den heve i ca 45 min. |
| 4 Rør ut hornsaltet i litt vann, og – Tilsett dette til deigen, sammen med 1-2 ss hvetemel – Elt til deigen er fast og fin |
| 5 Sett ovnen på 225 grader, og – Legg bakepapir på stekeplater |
| 6 Hell den ut på et bakebord – Kjevle ut – Stikk ut knekkebrød i ønsket størrelse – Legg dem på stekeplatene, og – Prikk dem med en gaffel – Pensle med vann – Dryss over valmue- eller sesamfrø |
| 7 Stekes i 6-10 minutter midt i ovnen (225 grader) |
| 8 Avkjøles på rist |

