Små ostekringler

Små ostekringler gjør seg på et hvert frokost- eller lunsjbord. Godt i matpakken! Ja, gjør seg til det meste og er utrolig saftige og gode.

Små ostekringler Ingredienser: ½ pk Gjær 4 dl Vann (fingervarmt) 1 ss Olje (nøytral 2 ts Sukker ½ ts Salt 3 dl Ost (revet, hvit) 1 Egg 4 dl Sammalt hvete (fin) Ca. 6 dl Hvetemel

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
Ca 1590 min.Enkel/middels
Små ostekringler Ingredienser: ½ pk Gjær 4 dl Vann (fingervarmt) 1 ss Olje (nøytral 2 ts Sukker ½ ts Salt 3 dl Ost (revet, hvit) 1 Egg 4 dl Sammalt hvete (fin) Ca. 6 dl Hvetemel

Ingredienser:

½ pkGjær
4 dlVann (fingervarmt)
1 ssOlje (nøytral
2 tsSukker
½ tsSalt
3 dlOst (revet, hvit)
1Egg
4 dlSammalt hvete (fin)
Ca. 6 dlHvetemel

Slik gjør du:

1 Smuldre gjæren i vannet, og
– Rør til det er oppløst
2 Tilsett olje, Salt, Sukker, ost, egg, sammalt hvete og Det meste av Hvetemelet
– Elt deigen til den er glatt og smidig
– Dryss litt mel over, dekk til og
– La den heve i 60 min.
3 Sett ovnen på 225 grader, og
– Legg bakepapir på en stekeplate
Små ostekringler Ingredienser: ½ pk Gjær 4 dl Vann (fingervarmt) 1 ss Olje (nøytral 2 ts Sukker ½ ts Salt 3 dl Ost (revet, hvit) 1 Egg 4 dl Sammalt hvete (fin) Ca. 6 dl Hvetemel

4 Hell deigen ut på et bakebord, og
– Elt inn resten av melet, og
– Del den i ca. 15 like store emner
– Trill hver bit til en lang pølse
– Form til kringler, og
– Legg dem på stekeplata

5 La dem etterheve i ca. 30 min.
6 Pensles med melk og
– Drysses over med (knuste) solsikke frø

7 Stekes midt i ovnen, i ca. 12 min. (225 grader)
8 Avkjøles på rist