Smørstekt sei med potet-, pastinakk- og gulrotmos.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
4 | 35 min. | Enkel |
Ingredienser:
4 | Seifileter |
Smør | |
Salt, pepper, sitron |
Potet-, pastinakk- og gulrotmosen:
10 | Poteter (små/middels) |
2 | Gulrøtter |
2 | Pastinakker |
½ dl | Melk |
Salt, pepper |
Slik gjør du:
1 Skrell poteter, – Skyll dem, og – Ha dem i en kasserolle |
2 Skrell Pastinakk og gulrot – Skyll dem, og – Skjær dem i (store) biter – Ha dem i kasserollen sammen med potetene – Ha i vann |
3 Kok poteter og grønsaker møre |

4 Stek fisken: – Sett en stekepanne på middels høy temperatur – Smelt smøret – Legg i seien – La den steke, – Øs gjerne litt av smøret over den mens den steker – Dryss over salt og pepper, og klem gjerne litt sitron over, hvis du liker det |

5 Hell vannet av grønnsakene – Varm melken, og – Mos grønsakene, sammen med melken – Smak til med salt og pepper |
6 Serveres varmt , gjerne sammen med smeltet smør og flatbrød |
