«
Tørkete tomater er som poteten – de kan brukes til det meste. Jeg bruker dem i salater, til supper, sauser, pasta, pizza, omeletter, i pesto og mye, mye mer.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
3 -12 timer ++ | Enkel |

Ingredienser:
Tomater | |
Salt |
Olje til oppbevaring (valgfritt)
Olivenolje | |
Hvitløk (fersk) | |
Laubærblad |

Smakstilsetninger: (valgfrie):
Friske urter (f.eks. rosmarin, oregano, timian e.l) | |
Krydderblandinger (f.eks. Hvitløkspulver, italiensk krydderblanding, chiliflak, sitronpepper e.l.) |

Slik gjør du:
1 Del tomatene på langs så de ikke blir så tykke Cherrytomater deles i to |
2A Hvis du bruker tørker: – Legg tomatene på ristene i tørkeren, – Stable i høyden og – Slå på, og – La dem stå til tomatene er tørket Hvor lenge avhenger av tykkelsen og saftigheten på tomatene Men ca 2-5 timer tar det nok ELLER 2B hvis du bruker stekeovnen: – Sett stekeovnen på 120 grader – Legg bakepapir på stekeplater – Legg på tomatene – Strø over salt – Settes i ovnen – La dem stå til tomatene er tørket Hvor lenge avhenger av tykkelsen og saftigheten på tomatene Men ca 5-10 timer tar det nok |

Smakstilsetninger:
Tomatene er gode slik de er men du kan godt tilsette mer smak om du ønsker:
- Friske urter:
- Strø over ferske hakkete urter slik som rosmarin, oregano, timian den siste timen av tørkingen
- Tørkete krydderurter:
- Strø over krydderblanding slik som Hvitløkspulver, italiensk krydderblanding, chiliflak den siste halve timen av tørkingen
- I oljen:
- Krydderne kan også legges i oljen sammen med tomatene. Legg da gjerne i et fedd hvitløk og et laurbærblad i tillegg kan man legge i de friske eller tørkete urtene og krydrende som man ønsker slik som rosmarin, oregano, timian, hvitløkspulver, italiensk krydderblanding, chiliflak
Oppbevaring og bruk av tomatene:
- Oppbevaring:
- Tomatene kan spises med engang som de er
- Legg tomatene på et glass, fyll opp med olje, oppbevares i kjøleskap, holdbart i 2-3 uker
- Tomatene kan fryses, holdbare 3 måneder
- Bruk av tomatene:
- Bruk tomatene slik de er, eventuelt, hakket
- Bløtlegg tomatene i vann eller tomatjuice i ca. 20 min. Tørk av dem, før bruk