En kan lage perfekte søtpotet chips i airfryeren. Servert med en god dippsaus til så blir det det perfekte lørdagsnacket ellet tilbehøret til burgeren, pølsa eller grillmaten.

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 2 | 50 min | Enkel |

Ingredienser:
| 2 | Søtpoteter (mellomstore) |
| 1 ss | Olivenolje (extra virgin) |
| ½ ts | Chilipulver |
| ½ ts | Hvitløkspulver |
| Salt, peppere |
Barbecuedip:
| 2 ss | Barbecuesaus |
| 4 ss | Yoghurt (avrent eller gresk) |
| 1 ts | Tabasco |
| Salt (ved behov) |

Slik gjør du:
| 1 Hvis yoghurten er bløt – La den renne av et kaffefilter e.l. |
| 2 Ha olivenolje, chilipulver og hvitløkspulver i en bolle |
| 3 Skrell og /eller vask søtpotetene – Skjær dem i staver ca ½ cm tykke |
| 4 Ha potetstavene i oljebalndingen – Rør rundt |
| 5 Ha omtrent ½ -parten av potetene i airfryeren De kan dekke bunnen i et lag, men for mange må helst ikke ligge oppå hverandre – Still airfryeren på 190 grader – La dem fritere i ca 6 minutter – Snu dem og la dem få ytteligere 4 min – Gjenta til alle potetene er friterte Alternativ 5A I stekeovn (hvis du ikke har airfryer): – Legg potetene på en bakepapirkledd stekeplate – Sett plata i stekeovnen, 190 grader og – La søtpotetene steke til de er sprø Snu noen ganger |
| 6 Rør sammen alle ingrediensen til dippen, – Smak til med salt rett før servering – Hell den over i ei serveringsskål |
| 7 Legg søtpotetchipsene på et fat. – Strø eventuelt over litt salt – Server sammen med dippen |

