Spagetti med kremet gresskarsaus eller gresskarpasta, som vi kaller retten hjemme hos meg – består av en skikkelig god pastasaus. Spagettien er toppet med raspt parmesan og nykvernet pepper.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
6 | 25 min. | Middels |

Ingredienser:
800 g | Gresskar |
2 ss | Olje (oliven) |
1 | Løk |
3 fedd | Hvitløk |
3 dl | Vann |
1 terning | Grønnsaksbuljong |
½ -1 ts | Rosmarin |
1 ½ dl | Fløte |
Salt, pepper, parmesan |
Tips! Hvis du har hvitvinsrester, kan du bytte ut 1 dl vann med 1 dl hvitvin om du ønsker

Slik gjør du:
1 Skrell gresskaret – Fjern frøene Dem kan du ta vare på og lage Ristede gresskarfrø – Skjær gresskaret i terninger |
2 Skrell løken og hvitløken – Hakk dem |
3 Varm oljen i en kasserolle – Legg i gresskaret, løk og hvitløk og – La det frese I ca 1 min |
4 Hell over vann og – Legg i buljongterningen – Strø over rosmarin – Rør om – Kok opp, – Slå ned varmen – Legg på lokk og – La det hele småputre i ca 10 min. Til gresskaret er blitt mykt |
5 Ta kasserollen av plata, og – Miks det hele med en stavmikser eller Mos det med en potetmoser |
6 Kok opp, og – Smak til med salt og pepper |
7 Kok spagettien al dente, eller Slik du liker den best |
8 Renn av spagettien – Bland Spagettien med gresskarsausen |
Ha sausen over i serveringsskål eller dyptallerkner – Toppes med parmesan og nykvernet pepper |
Tips! Du kan også toppe pastaen med friterte salvieblader om du vil:
Varm opp olje, legg i salviebladene og la dem fritere i ca 5 min. eller til de er blitt sprø. La dem renne av på husholdningspapir mens pastaen koker og du blander sammen retten.
