Spagetti med Ramsløkpesto

Spagetti med Ramsløkspesto – skikkelig god sommermat!

Pasta med Ramsløkpesto  Ingredienser:  400 g	Spagetti 100 g	Ramsløk 1 fedd	Hvitløk 3 - 4 ss	Parmesan (revet) 3 - 4 ss	Pinjekjerner 1 ¼ dl	Olivenolje ¼ ts	Salt 	Pepper (nykvernet)

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
3 – 410 -15 min.Enkel

Ingredienser:

400 gSpagetti
100 gRamsløk
1 feddHvitløk
3 – 4 ssParmesan (revet)
3 – 4 ssPinjekjerner
1 ¼ dlOlivenolje
¼ tsSalt
 Pepper (nykvernet)

Slik gjør du:

1 Vask ramsløken godt, og
– Tørk den godt
– Rist pinekjernene over svak varme i en panne i noen min., eller til de er blitt gyldne
– Sett dem til avkjøling
2 Sett over en stor gryte med vann, og
– Tilsett salt
(skal være så salt som middelhavet)
– Kok opp vannet
– Tilsett spagettien, og
– Kok den «al dente» eller slik du liker den
3 Lag ramsløkspestoen mens spagettien koker:
– Ha Ramsløk, pinjekjerner, hvitløk salt og parmesan i en matmølle (foodprosessor)
–  Kjør alt i ca. 20 sek. til en finhakket masse
Mens matmølla går,
– Tilsett oljen i en tynn, jevn stråle til det blir en glatt litt tykk «saus»  
– Smak til med salt, pepper og eventuelt parmesan
4 Hell av spagettien når den er «al dente», og
– Hell den i en serveringsskål
– Bland inn Pestoen i den varme nykokte pastaen
Bruk to gafler og løft spagettien opp og rundt
Så all spagettien er godt dekket med pestoen
5 Server straks, gjerne med et godt lyst brød til

TIPS! Du kan godt lage pestoen noen dager i forveien hvis du ønsker det. Pestoen holder seg i kjøleskap i ca. 1 uke, hvis du oppbevarer  pestoen i kjøleskap i en lufttett beholder. Husk å dekke pestoen helt med plast eller hell over olje så den ikke blir svart.