Spagetti med Ramsløkspesto – skikkelig god sommermat!

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
3 – 4 | 10 -15 min. | Enkel |
Ingredienser:
400 g | Spagetti |
100 g | Ramsløk |
1 fedd | Hvitløk |
3 – 4 ss | Parmesan (revet) |
3 – 4 ss | Pinjekjerner |
1 ¼ dl | Olivenolje |
¼ ts | Salt |
Pepper (nykvernet) |
Slik gjør du:
1 Vask ramsløken godt, og – Tørk den godt – Rist pinekjernene over svak varme i en panne i noen min., eller til de er blitt gyldne – Sett dem til avkjøling |
2 Sett over en stor gryte med vann, og – Tilsett salt (skal være så salt som middelhavet) – Kok opp vannet – Tilsett spagettien, og – Kok den «al dente» eller slik du liker den |
3 Lag ramsløkspestoen mens spagettien koker: – Ha Ramsløk, pinjekjerner, hvitløk salt og parmesan i en matmølle (foodprosessor) – Kjør alt i ca. 20 sek. til en finhakket masse Mens matmølla går, – Tilsett oljen i en tynn, jevn stråle til det blir en glatt litt tykk «saus» – Smak til med salt, pepper og eventuelt parmesan |
4 Hell av spagettien når den er «al dente», og – Hell den i en serveringsskål – Bland inn Pestoen i den varme nykokte pastaen Bruk to gafler og løft spagettien opp og rundt Så all spagettien er godt dekket med pestoen |
5 Server straks, gjerne med et godt lyst brød til |
TIPS! Du kan godt lage pestoen noen dager i forveien hvis du ønsker det. Pestoen holder seg i kjøleskap i ca. 1 uke, hvis du oppbevarer pestoen i kjøleskap i en lufttett beholder. Husk å dekke pestoen helt med plast eller hell over olje så den ikke blir svart.
