Spagetti med sopp, purre og paprika (i kremet pastasaus)

Spagetti med sopp, purre og paprika i kremet pastasaus likegodt til middag som til lunsj!

Spagetti med sopp, purre og paprika (i kremet pastasaus)  Ingredienser: 1 ss 	Olje 1 ss 	Smør  1 	Løk  1 	Gulrøtter  ½ stilk	Selleri  1 fedd 	Hvitløk  ¼ 	Chili (rød, uten frø)  ½  	Purre  1 bx	Tomater (hermetiske)  1 	Paprika (rød) 350 g	Sjampinjonger 1 ss 	Persille (hakket)  1 ts 	Paprikapulver  ½ ts	Pepper 1 dl	Vann 1terning	Buljong (Grønsak)  ½ -1 dl 	Kremfløte  400-500 g 	Spagetti    	Salt, pepper  75 g	Parmesan (raspet)  1 ss	Persille

Porsjoner:Tid:Vanskelighetsgrad
420 minEnkel

Ingredienser:

1 ssOlje
1 ssSmør
1Løk
1Gulrøtter
½ stilkSelleri
1 feddHvitløk
¼Chili (rød, uten frø)
½  Purre
1 bxTomater (hermetiske)
1Paprika (rød)
350 gSjampinjonger
1 ssPersille (hakket)
1 tsPaprikapulver
½ tsPepper
1 dlVann
1terningBuljong (Grønsak)
½ -1 dlKremfløte
400-500 gSpagetti
 Salt, pepper
75 gParmesan (raspet)
1 ssPersille

Slik gjør du:

1 Hakk: løk, gulrot, persille, selleri, hvitløk og chili – Skjær purre og paprika i biter
2 Lag sausen:
– Ha litt olje i ei middels varm stekepanne,
– Tilsett løken,
– Dryss over litt salt, og
– Stek til løken er myk
– Tilsett gulrot og selleri, paprika og sjampinjong,
– Fortsett stekingen i ca. 1-2 min.
(middels varme)
– Tilsett hvitløk, chili, paprikapulver og purre
Fortsett stekingen i ca 1-2 min.
(middels varme)
– Tilsett tomatene, persille og kraft
– Kok opp, og
– La det snurre mens pastaen koker
3 Ha vann og salt i en kasserolle,
– Kok opp og
– Tilsett pastaen,
– Rør rundt, og
– Kok den så vidt «al dente»
– Hell av vannet
4 Tilsett fløten i sausen,
– Kok opp,
– Rør inn ½ av parmesanen
5 Hell vannet av spagettien når den er «al dente», og
– Hell den i en serveringsskål
– Bland sausen inn i den varme nykokte pastaen
Bruk to gafler og løft spagettien opp og rundt
Så all spagettien er godt dekket med saus
6 Toppes med parmesan, hakket persille og
– Serveres rykende varm
Spagetti med sopp, purre og paprika (i kremet pastasaus)  Ingredienser: 1 ss 	Olje 1 ss 	Smør  1 	Løk  1 	Gulrøtter  ½ stilk	Selleri  1 fedd 	Hvitløk  ¼ 	Chili (rød, uten frø)  ½  	Purre  1 bx	Tomater (hermetiske)  1 	Paprika (rød) 350 g	Sjampinjonger 1 ss 	Persille (hakket)  1 ts 	Paprikapulver  ½ ts	Pepper 1 dl	Vann 1terning	Buljong (Grønsak)  ½ -1 dl 	Kremfløte  400-500 g 	Spagetti    	Salt, pepper  75 g	Parmesan (raspet)  1 ss	Persille