Sprøstekt And med appelsinsaus, er veldig godt, og meget enkelt å lage. Den kan serveres som hovedrett, forrett, eller som en av flere hovedretter.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
4 | 3 timer | Enkel |

Ingredienser:
2200 g | And (hel, rå) |
Salt | |
Four-spice | |
Ingefær |
Appelsinsaus:
4 dl | Vann |
1 | Appelsin (saft og skall) |
1 dl | Limesaft (presset) |
1 dl | Eddik (eplesider 7%) |
3 ss | Soyasaus |
½ ts | Ingefær (malt eller fersk, finhakket) |
1 | Sjalottløk |
¼ | Chili (finhakket) |
3 ss | Maisenna |
2 ss | Vann |
Slik gjør du:
1 Sett stekeovnen på 170 grader |
2 Gni anden inn med salt og krydder (både på innsiden og utsiden) |
3 Legg Anden i en ildfast form, og – Sett den i stekeovnen – Se på den med jevne mellomrom, og – Bruk en skje og øs over eventuelt fett som samler seg i forma (det får skinnet til å bli skikkelig sprøtt) – Etter to- tre timer er anden ferdig Ferdig når kjøttet slipper beinet |
4 Lag Appelsinsausen: – Ha vann, appelsinsaft, limejuice, eddik, og soyasaus i en kasserolle, og – Tilsett ingefær, sukker, hvitløk og chili – Kok opp på middels varme – Kok i 3 min. – Tilsett fin revet appelsinskallet – Kok opp – Fjern fra varmen, og – La den stå til (ca. min. 10 min. før du) skal bruke den |
5 Ta ut anda, og – La den avkjøle seg litt |
6 Kok opp sausen, – Slå ned varmen, – Miks sammen maisenna og vann, og – Hell den i en tynn stråle i sausen, – Kok opp mens du rører, – La sausen småkoke på lav varme i ca, 5 min., |
7 Bruk to gafler, og trekk kjøttet av beinene, eller skjær den i skiver |

8 Legg anda på et fat og hell sausen over, – Serveres med kokt ris |
