Squash- og gulerotpletter med rømmetopping

Squash- og gulerotpletter med olivenrømme – er en skikkelig mettende og god lunsjrett.

Squash- og gulerotpletter med rømmetopping Ingredienser 2 Egg 4 dl Melk 2 dl Hvetemel 500 g Gulerøtter 2 Squash (ca 600 g) 1 dl Solsikkekjerner 1 ts Salt ¼ ts Pepper Olje (til steking) Rømmetopping: 2 dl Rømme (eller creme fraiche) 230 g Oliven (uten steiner) Salt og pepper https://heidisboble.no/ @heidisboble
Squash- og gulerotpletter med olivenrømme – Olivenrømmen tilfører salt og smak til plettene.

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
445 min.Enkel

Squash- og gulerotpletter med rømmetopping Ingredienser 2 Egg 4 dl Melk 2 dl Hvetemel 500 g Gulerøtter 2 Squash (ca 600 g) 1 dl Solsikkekjerner 1 ts Salt ¼ ts Pepper Olje (til steking) Rømmetopping: 2 dl Rømme (eller creme fraiche) 230 g Oliven (uten steiner) Salt og pepper https://heidisboble.no/ @heidisboble

Ingredienser:

2Egg
4 dlMelk
2 dlHvetemel
500 gGulerøtter
2Squash (ca 600 g)
1 dlSolsikkekjerner
1 tsSalt
¼ tsPepper
 Olje (til steking)

Rømmetopping:

2 dlRømme (eller creme fraiche)
230 gOliven (uten steiner)
 Salt og pepper

Squash- og gulerotpletter med rømmetopping Ingredienser 2 Egg 4 dl Melk 2 dl Hvetemel 500 g Gulerøtter 2 Squash (ca 600 g) 1 dl Solsikkekjerner 1 ts Salt ¼ ts Pepper Olje (til steking) Rømmetopping: 2 dl Rømme (eller creme fraiche) 230 g Oliven (uten steiner) Salt og pepper https://heidisboble.no/ @heidisboble
Hvis du vil kan du servere plettene sammen med stekt laks

Slik gjør du:

1 Skrell gulerøtter
– Rasp gulerøtter og squash
– Klem ut overflødig vann
– Sett stekeovnen på 125 om du vil holde plettene varme der mens du steker
2 Lag Rømmetoppingen:
– Renn godt av olivenene
– Hakk oliven, og
– Rør dem inn i rømmen
– Smak til med salt og pepper
3 Lag pannekakerøren:
–  Visp sammen egg, melk, mel, salt og pepper
– Rør inn gulerøtter og squash
4 Stek pannekakene i olje
Hold dem varme i aluminiumsfolie og/ eller I stekeovnen
(125 grader)
5 Server pannekakene varme med olivenkrem og evnetuelt salat

Squash- og gulerotpletter med rømmetopping Ingredienser 2 Egg 4 dl Melk 2 dl Hvetemel 500 g Gulerøtter 2 Squash (ca 600 g) 1 dl Solsikkekjerner 1 ts Salt ¼ ts Pepper Olje (til steking) Rømmetopping: 2 dl Rømme (eller creme fraiche) 230 g Oliven (uten steiner) Salt og pepper https://heidisboble.no/ @heidisboble