Supergrove burgerbrød med roastbiff

Disse Supergrove burgerbrød, passer ikke bare til å putte burgere i men, de er også veldig gode i matpakken, med godt pålegg, salat, grønnsaker mm. Enkle å lage, og holder seg godt i fryseren. En skikkelig lunsjfavoritt er å fylle dem med roastbiff og det du liker best av grønnsaker. Nam

Supergrove burgerbrød Ingredienser: 5 dl Melk 1 pk Gjær ½ dl Olje (nøytral) 1 ts Salt 2 ts Sukker ½ dl Havrekli ½ dl Hvetekli (kruska) 8 dl Grovbakstmel Ca. 5 dl Hvetemel
PorsjonerTidVanskelighetsgrad
20 stk90 min.Enkel/middels
Supergrove burgerbrød Ingredienser: 5 dl Melk 1 pk Gjær ½ dl Olje (nøytral) 1 ts Salt 2 ts Sukker ½ dl Havrekli ½ dl Hvetekli (kruska) 8 dl Grovbakstmel Ca. 5 dl Hvetemel

Ingredienser:

5 dlMelk
1 pkGjær
½ dlOlje (nøytral)
1 tsSalt
2 tsSukker
½ dlHavrekli
½ dlHvetekli (kruska)
8 dlGrovbakstmel
Ca. 5 dlHvetemel

Fyll:

Roastbiff
Remulade
Grønnsaker etter ønske

Slik gjør du:

1 Varm melken til den er fingervarm, og
– Ha den i en bakstebolle
2 Løs opp gjæren i melken
3 Tilsett olje, salt, sukker, havrekli, hvetekli og grovbakstmel
– Arbeid deigen smidig, og
– Tilsett så mye hvetemel at deigen slipper bollekanten
– Dryss litt mel over,
– Dekk bollen med plast, og
– La den heve i 45-60 min.
4 Hell deigen ut på et bord, og
– Kna inn resten av hvetemelet,
– Kjevle ut deigen til den er ca. 1 cm tykk,
– Stikk ut sirkler på ca. 10 cm
5 Legg sirklene på bakepapirkledd stekeplate,
– Dekk over, og
– Etterhev i ca. 30 min.
6 Sett ovnen på 225 grader
7 Stek burgerbrødene i 8-10 min.
8 Avkjøles på rist

Tips! Disse burgerbrødene er flotte å ha i fryseren. Del dem, frys dem, ta dem opp, ha på noe godt (for eksempel majo, ost, sk, legg den i matpakken – så er den klar til å spises til lunsj.

Supergrove burgerbrød Ingredienser: 5 dl Melk 1 pk Gjær ½ dl Olje (nøytral) 1 ts Salt 2 ts Sukker ½ dl Havrekli ½ dl Hvetekli (kruska) 8 dl Grovbakstmel Ca. 5 dl Hvetemel