Disse Supergrove burgerbrød, passer ikke bare til å putte burgere i men, de er også veldig gode i matpakken, med godt pålegg, salat, grønnsaker mm. Enkle å lage, og holder seg godt i fryseren. En skikkelig lunsjfavoritt er å fylle dem med roastbiff og det du liker best av grønnsaker. Nam

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
20 stk | 90 min. | Enkel/middels |

Ingredienser:
5 dl | Melk |
1 pk | Gjær |
½ dl | Olje (nøytral) |
1 ts | Salt |
2 ts | Sukker |
½ dl | Havrekli |
½ dl | Hvetekli (kruska) |
8 dl | Grovbakstmel |
Ca. 5 dl | Hvetemel |
Fyll:
| Roastbiff |
| Remulade |
| Grønnsaker etter ønske |
Slik gjør du:
1 Varm melken til den er fingervarm, og – Ha den i en bakstebolle |
2 Løs opp gjæren i melken |
3 Tilsett olje, salt, sukker, havrekli, hvetekli og grovbakstmel – Arbeid deigen smidig, og – Tilsett så mye hvetemel at deigen slipper bollekanten – Dryss litt mel over, – Dekk bollen med plast, og – La den heve i 45-60 min. |
4 Hell deigen ut på et bord, og – Kna inn resten av hvetemelet, – Kjevle ut deigen til den er ca. 1 cm tykk, – Stikk ut sirkler på ca. 10 cm |
5 Legg sirklene på bakepapirkledd stekeplate, – Dekk over, og – Etterhev i ca. 30 min. |
6 Sett ovnen på 225 grader |
7 Stek burgerbrødene i 8-10 min. |
8 Avkjøles på rist |
Tips! Disse burgerbrødene er flotte å ha i fryseren. Del dem, frys dem, ta dem opp, ha på noe godt (for eksempel majo, ost, sk, legg den i matpakken – så er den klar til å spises til lunsj.
