Marmorkake er liksom litt magisk. Det lyse og det mørke møtes i vakre striper, nesten som om kaka prøver å være både elegant og folkelig på samme tid. Og for et barn på 70- tallet var dette luksus. Sjokolade OG vanilje i én og samme kake – hallo, kan det bli bedre?
Alidas marmorkake:
| 175 g | Smør (romtemperert) |
| 2½ dl | Sukker |
| 3 | Egg |
| 1½ dl | Melk |
| 4 dl | Hvetemel |
| 1½ ts | Bakepulver |
| 2 ss | Kakaopulver |
| 2 ts | Vaniljesukker |
| ca 2 ss | Melk |
Slik gjør du:
1 Sett ovnen på175 °C, og
- Legg bakepapir i bunnen på en brødform 1½l
- Smør sidene
2 Rør smør og sukker lyst og porøst
3 Tilsett eggene, ett om gangen
- Rør godt mellom hvert egg
4 Sikt sammen hvetemel med bakepulver og l
- Vend det inn i eggeblandingen vekselvis sammen med melk
5 Ta av ⅓ av røra og bland inn kakao, vaniljesukker og melk. Denne skal ha samme konsistens som den lyse røren
6 Legg ½ av den lyse røren i forma,
- Glatt røren utover
- Legg i kakaorøren og
- Den ssite ½ av den lyse røren øverst
7 Trekk en gaffel eller skje igjennom alle tre lagene med røre, fra den ene kortsiden av formen til den andre På den måten får kaken et marmorert utseende
8 Stek kaken på nederste rille i 45-50 minutter
- Avkjøl på rist

