Svigermor Alidas marmorkake

Marmorkake er liksom litt magisk. Det lyse og det mørke møtes i vakre striper, nesten som om kaka prøver å være både elegant og folkelig på samme tid. Og for et barn på 70- tallet var dette luksus. Sjokolade OG vanilje i én og samme kake – hallo, kan det bli bedre?

Alidas marmorkake:

175 gSmør (romtemperert)
2½ dlSukker
3Egg
1½ dlMelk
4 dlHvetemel
1½ tsBakepulver
2 ssKakaopulver
2 tsVaniljesukker
ca 2 ssMelk

Slik gjør du:

1 Sett ovnen på175 °C, og

  • Legg bakepapir i bunnen på en brødform 1½l
  • Smør sidene

2 Rør smør og sukker lyst og porøst

3 Tilsett eggene, ett om gangen

  • Rør godt mellom hvert egg

4 Sikt sammen hvetemel med bakepulver og l

  • Vend det inn i eggeblandingen vekselvis sammen med melk

5 Ta av ⅓ av røra og bland inn kakao, vaniljesukker og melk. Denne skal ha samme konsistens som den lyse røren

6 Legg ½ av den lyse røren i forma,

  • Glatt røren utover
  • Legg  i kakaorøren og
  • Den ssite ½ av den lyse røren øverst

7 Trekk en gaffel eller skje igjennom alle tre lagene med røre, fra den ene kortsiden av formen til den andre På den måten får kaken et marmorert utseende

8 Stek kaken på nederste rille i 45-50 minutter

  • Avkjøl på rist

Bestemor Alidas marmorkake 175 g Smør (romtemperert) 2½ dl Sukker 3 Egg 1½ dl Melk 4 dl Hvetemel 1½ ts Bakepulver 2 ss Kakaopulver 2 ts Vaniljesukker ca 2 ss Melk @heidisboble heidisboble.no