Svigermors Sitronkake er en saftig kake som smaker friskt av sitron.

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 1 kake | Enkel |
Ingredienser:
| 100 g | Smør |
| 125 g | Sukker |
| 2 | Egg |
| 2 ½ dl | Hvetemel |
| ¾ ts | Bakepulver |
| ¾ dl | Melk |
| 1 ts | Sitronsaft |
| ½ | Sitron (raspet skall) |


Slik gjør du:
| 1 Sett stekeovnen på 175 grader, – Smør en kakeform godt |
| 2 Del sitronen i 2 – Rasp skallet av den ene halve, og – Press ut saften – Skjær den andre halve i tynne skiver, og – Legg dem i bunnen av kakeformen |
| 3 Rør smør og sukker hvitt |
| 4 Halvpisk eggene, og – Vend dem inn i smørkremen |
| 5 Sikt mel og bakepulver, og – Vend det inn i egge- og smørblandingen – Vend inn sitronskall- og saft |
| 6 Ha deigen i kakeformen, og – Fordel den jevnt utover |
| 7 Stekes i ca. 40 min. – Avkjøles litt i forma, før den overføres til rist. |
| 8 Pynt eventuelt med tynne striper med melis |



