Tagliatelle i en kremsaus med kantareller og bacon – er det egentlig noe som er bedre?

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 4 | 20 min | Enkel |
Ingredienser:
| 400 g | Tagliatelle |
| 150 g | Bacon |
| 1 fedd | Hvitløk (hakket) |
| ½ | Løk (fin hakket) |
| 200 g | Kantareller |
| ½ dl | Vann |
| 1 | Buljongterning (grønnsak) |
| 2 dl | Fløte |
| 20 g | Parmesan |
| ½ – 1 ss | Persille (tørket) |
| Salt og pepper |

Slik gjør du:
| 1 Rens soppen, og – Skjær del den om nødvendig i mindre biter – Skrell og hakk løk og hvitløk – Hakk persillen – Rasp parmesan – Kok ½ dl vann og løs opp buljongen – Skjær bacon i terninger |
| 2 Varm en stekepanne – Tilsett baconet, og – Stek det på middels varme til det er sprøtt – Ta baconet ut av stekepannen – Sett stekepanna tilbake på varmen |
| 3 Ha i kantareller i stekepannen – La det steke til vannet er fordampet – Tilsett løk og hvitløk og – La det surre med i 2-3 min Til løken er blitt myk og blank – Tilsett buljongen, og persillen – La alt koke noen minutter, før du – Tilsetter fløten og parmesanen – La sausen koke inn litt – Tilsett baconet – Smak til med salt og pepper |
| 4 Imens: Kok opp vann – Ha i salt – Kok pastaen etter anvising på pakken eller slik du liker den best |
| 5 Hell av pastavannet, – Ha pastaen i sausen – Arbeid den med 2 gafler så all pastaen er dekt med saus |
| 6 Strø eventuelt over litt fersk hakket persille og litt parmesan – Serveres umiddelbart |

