Terte med grønnsaksfyll skikkelig godt som en egen rett eller som tilbehør til for eksempel laks

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
4 | Ca 45 min | Enkel |
Ingredienser:
4 plater | Butterdeig (dypfryst) |
1 | Egg |
2 | Gulerøtter |
150 g | Brokkoli |
1 | Squash (grønn) |
¼ | Purrløk |
¼ | Paprika (grønn) |
1 pk | Asparges topper |
1 ½ dl | Kremfløte |
Salt og pepper |

Slik gjør du:
1 La buttdeigplatene «halvtine» ca.10 min. på kjøkkenbenken – Legg bakepapir på en stekeplate, og – Sett stekeovnen på 200 grader |
2 Legg to og to butterdeigpaler oppå hverandre, og – Kjevle dem litt ut i lengden – Del dem i 2 Så de blir ca. 10 X 10 cm – Legg dem på stekebrett – Pensle med egg |
3 Stek butterdeigen i ca. 15 min Midt i oven 200 grader – Avkjøles på rist |
4 Rens grønnsakene og – Skjær squachen i biter ca 2X2 cm – Strimle gulerøtter, paprika og purre (tynne strimler) – Skjær brokkolien i små buketter ca 2X2 cm |
5 Varm litt olje i en stekepanne Middels varme, – Tilsett grønnsakene og – La dem surre i 60 sek. – Tilsett aspargestopper, – Rør rundt, og – Tilsett kremfløten, – Kok opp – La det surre litt Til aspargesen er blitt klar da er den blitt enda grønnere, den er ikke myk men har tyggemotstand – Smak til med salt og pepper |
6 Skjær toppen av buttdeigtertene, og – Ta eventuelt ut litt av innmaten – Legg i grønnsaksblandingen, og – Topp med lokket |
