Thai inspirert kyllingwok med sotet paprika og vårløk

Dette er en herlig, wok med gode asiatiske smaker.

Thai inspirert kyllingwok med sotet paprika og vårløk Ingredienser: 600 g Kyllingfilet 2 Paprika (forskjellig farge) 4 Vårløk 2 fedd Hvitløk 1 ss Olje (Nøytral) ½ ss Sesamolje ½ ss Risvinseddik ½ ss Soyasaus ½ ss Sesamfrø (ristede) 400 g Nudler Marinade: 1 fedd Hvitløk 3 ss Soyasaus 1 ss Sur-søt chilisaus 1 ss Honning (flytende) https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
440 minEnkel

Thai inspirert kyllingwok med sotet paprika og vårløk Ingredienser: 600 g Kyllingfilet 2 Paprika (forskjellig farge) 4 Vårløk 2 fedd Hvitløk 1 ss Olje (Nøytral) ½ ss Sesamolje ½ ss Risvinseddik ½ ss Soyasaus ½ ss Sesamfrø (ristede) 400 g Nudler Marinade: 1 fedd Hvitløk 3 ss Soyasaus 1 ss Sur-søt chilisaus 1 ss Honning (flytende) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Ingredienser:

600 gKyllingfilet
2Paprika (forskjellig farge)
4Vårløk
2 feddHvitløk
1 ssOlje (Nøytral)
½ ssSesamolje
½ ssRisvinseddik
½ ssSoyasaus
½ ssSesamfrø (ristede)
Ris (kokt)

Marinade:

1 feddHvitløk
3 ssSoyasaus
1 ssSur-søt chilisaus
1 ssHonning (flytende)

Thai inspirert kyllingwok med sotet paprika og vårløk Ingredienser: 600 g Kyllingfilet 2 Paprika (forskjellig farge) 4 Vårløk 2 fedd Hvitløk 1 ss Olje (Nøytral) ½ ss Sesamolje ½ ss Risvinseddik ½ ss Soyasaus ½ ss Sesamfrø (ristede) 400 g Nudler Marinade: 1 fedd Hvitløk 3 ss Soyasaus 1 ss Sur-søt chilisaus 1 ss Honning (flytende) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Kok ris etter anvising på pakken
2 Skjær kyllingen i biter
3 Bland sammen alle ingrediensene til marinaden
4 Legg kyllingen i marinaden, og
– La den ligge i minst 20 min.
5 Skjær paprika i strimler og
– Skjær vårløken i biter
– Rist sesamfrøene
6 – Stek kyllingen
– Ta ut kyllingen
7 Stek kyllingen
8 Varm en wok til den er rykende varm
– Ha i olje og paprika
– Stek paprikaen til den er sotet
– Tilsett vårløk og hvitløk, og
– La det frese med i ca 1 min.
– Tilsett sesamolje, eddik og soya
– Ha i kyllingen
– Rør rundt
– Dryss over sesamfrø
9 Servers med en gang, sammen med kokt ris

Thai inspirert kyllingwok med sotet paprika og vårløk Ingredienser: 600 g Kyllingfilet 2 Paprika (forskjellig farge) 4 Vårløk 2 fedd Hvitløk 1 ss Olje (Nøytral) ½ ss Sesamolje ½ ss Risvinseddik ½ ss Soyasaus ½ ss Sesamfrø (ristede) 400 g Nudler Marinade: 1 fedd Hvitløk 3 ss Soyasaus 1 ss Sur-søt chilisaus 1 ss Honning (flytende) https://heidisboble.no/ @heidisboble