Tomatsuppe er et sikkerstikk i vår familie. Alle liker den! Den er rask og enkel å lage – Det tar ikke stort mer tid enn å koke en posesuppe. Dette er den oppskriften jeg bruker når middagen skal lages i en fei.

Porsjoner: | Total tid: | Vanskelighetsgrad: |
4 | 20 min | Enkel |
Ingredienser:
2 ss | Smør |
1 ss | Olje (oliven) |
1 | Løk (hakket) |
2 | Gulerøtter (hakket) |
1 stilk | Stangselleri |
2 fedd | Hvitløk |
2 ss | Soltørkete tomater (i olje) |
½ – 1 ts | Kajennepepper |
2 ts | Paprikapulver |
1 bx | Tomater (hermetiske) |
1 | Paprika (rød, finhakket) |
ca 5 dl | Vann |
2 | Buljongterninger (grønnsak) |
½ – 1 ss | Sukker |
1 ss | Persille (hakket) |
Slik gjør du:
1 Hakk løk, gulrot, selleri, og hvitløk og paprika eller kjør dem i en matmølle (løken for seg selv) |
2 Sett en kasserolle på middels varm, og – Smelt smøret og ha i oljen – Tilsett løken og – Strø over ½ ts salt – La det surre i noen minutter til den er blitt blank og myk |
3 Tilsett hakkete gulerøtter, selleri og hvitløk – La det surre videre i ca. 1-2 min. |
4 Tilsett soltørkete tomater, kajennepepper og paprika og – La det surre i ca. 1 min. |
5 Åpne boksen med grovhakkete tomater, og – Hell dem i grønnsaksblandingen (Hvis de ikke er grovhakkete, hakk dem) – Rør rundt – Tilsett paprika, vann, buljongterninger og sukker det skal nå være ca. 1 liter suppe |
6 Kok opp og – La koke i min. 15 min, Gjerne lengre |
7 Smak til med salt og pepper, og – Server suppen med hardkokte egg og brød |
Da barna var mindre lagde jeg suppa både glattere og mildere. Jeg satte stavmikseren i den og kjørte til den var helt glatt og tilsatte 1-2 dl melk. Da blir den lyserød og helt glatt. Nydelig med egg, makaroni og/eller ost. Litt brød til, så blir det en topp middag for både store og små.

Barnevennligere versjon:
- Bruk stavmikseren og kjør suppa helt glatt
- Tilsett 1-2 dl melk
- Kok makaroni og ha i suppa
Tips! Server med godt brød
