Tropisk aroma er en skikkelig god sjokladekake med smak av muskatt og kanel. Dette er min mormors oppskrift. Mormor brukte å dele røra i tre deler, hvor to var lyse og den siste (og nederste) var mørk og smaksatt med kakao. Jeg gjør ikke det – jeg marmorerer heller kakerøren. Men det er ikke noe i veien for å gjøre som mormor, men da må steketiden justeres ned.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
1 kake | 3 timer | Enkel |
Ingredienser:
120 g | Smør (romtemperert) |
300 g | Sukker |
3 | Egg (romtemperert) |
300 g | Hvetemel |
4 ts | Bakepulver |
2 dl | Melk |
1 ts | Kanel |
1 ts | Muskat |
2 ss | Kakao |
1 dl | Kaffe |
Glasur:
4 ss | Smør (romtemperert) |
500 g | Melis |
4 ss | Kakao |
6 ss | Kaffe (sterk) |
2 ts | Vaniljesukker |

Slik gjør du:
1 Sett stekeovnen på 175 grader – Smør en kakeform Ca 24 cm i diameter, og Legg eventuelt bakepapir i bunnen av forma |
2 Visp smør og sukker hvitt – Bland forsiktig inn hvetemel, bakpulver, melk, kanel og muskat |
3 Hell omtrent ½ av kakesmeten i forma – Rør inn kakaopulver i den siste halvdelen og – Hell den over – Bruk en gaffel til å lage marmorering i røren |
4 Stekes på nederste rille i ca 60 min. 175 grader |
5 Ta kaken ut av ovnen og – Avkjøl den på rist |
6 Rør sammen alle ingrediensene til glasuren |
7 Del kaken i to, og – Legg den ene delen på et kakefat – Dynk med kaffe – Fordel omtrent ¼ av glauren over bunnen – Legg på den andre halvdelen, – Fordel resten av glasuren, på toppen og ned langs sidene på kake – Bruk eventuelt en gaffel og lage et fin mønster i glasuren |

