Tropisk aroma (mormors)

Tropisk aroma er en skikkelig god sjokladekake med smak av muskatt og kanel. Dette er min mormors oppskrift. Mormor brukte å dele røra i tre deler, hvor to var lyse og den siste (og nederste) var mørk og smaksatt med kakao. Jeg gjør ikke det – jeg marmorerer heller kakerøren. Men det er ikke noe i veien for å gjøre som mormor, men da må steketiden justeres ned.

Tropisk aroma (mormors) Ingredienser 120 g Smør (romtemperert) 300 g Sukker 3 Egg (romtemperert) 300 g Hvetemel 4 ts Bakepulver 2 dl Melk 1 ts Kanel 1 ts Muskat 2 ss Kakao 1 dl Kaffe Glasur: 4 ss Smør (romtemperert) 500 g Melis 4 ss Kakao 6 ss Kaffe (sterk) 2 ts Vaniljesukker https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
 1 kake3 timerEnkel

Ingredienser:

120 gSmør (romtemperert)
300 gSukker
3Egg (romtemperert)
300 gHvetemel
4 tsBakepulver
2 dlMelk
1 tsKanel
1 tsMuskat
2 ssKakao
1 dlKaffe

Glasur:

4 ssSmør (romtemperert)
500 gMelis
4 ssKakao
6 ssKaffe (sterk)
2 tsVaniljesukker

Tropisk aroma (mormors) Ingredienser 120 g Smør (romtemperert) 300 g Sukker 3 Egg (romtemperert) 300 g Hvetemel 4 ts Bakepulver 2 dl Melk 1 ts Kanel 1 ts Muskat 2 ss Kakao 1 dl Kaffe Glasur: 4 ss Smør (romtemperert) 500 g Melis 4 ss Kakao 6 ss Kaffe (sterk) 2 ts Vaniljesukker https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Sett stekeovnen på 175 grader
– Smør en kakeform
Ca 24 cm i diameter, og
Legg eventuelt bakepapir i bunnen av forma
2 Visp smør og sukker hvitt
– Bland forsiktig inn hvetemel, bakpulver, melk, kanel og muskat
3 Hell omtrent ½ av kakesmeten i forma
– Rør inn kakaopulver i den siste halvdelen og
– Hell den over
– Bruk en gaffel til å lage marmorering i røren
4 Stekes på nederste rille i ca 60 min.
175 grader
5 Ta kaken ut av ovnen og
– Avkjøl den på rist
6 Rør sammen alle ingrediensene til glasuren
7 Del kaken i to, og
– Legg den ene delen på et kakefat
– Dynk med kaffe
– Fordel omtrent ¼ av glauren over bunnen
– Legg på den andre halvdelen,
– Fordel resten av glasuren, på toppen og ned langs sidene på kake
– Bruk eventuelt en gaffel og lage et fin mønster i glasuren