Vetles Åpne Valnøttspai

Vetles Åpne Valnøtt er en fantastisk god pai, som egner seg som en dessert eller til ettermiddagskaffen.

Vetles Åpne Valnøttspai Ingredienser: Paibunn: 125 g Margarin 50 g Melis 1 Egg 250 g Mel 3 ss Vann Paifyll: 3 Egg 1 ½ dl Sukker 1 dl Sirup (mørk) 1 krm Salt 1 ss Vaniljesukker 50 g Margarin (smeltet) 1 ts Kanel 5 cl Whisky (Bourbon-whiskey) 3 dl Pekannøtter (grovhakkede) https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
8 2 t 15 minMiddels

Ingredienser:

125 gMargarin
50 gMelis
1Egg
250 gMel
3 ssVann

Vetles Åpne Valnøttspai Ingredienser: Paibunn: 125 g Margarin 50 g Melis 1 Egg 250 g Mel 3 ss Vann Paifyll: 3 Egg 1 ½ dl Sukker 1 dl Sirup (mørk) 1 krm Salt 1 ss Vaniljesukker 50 g Margarin (smeltet) 1 ts Kanel 5 cl Whisky (Bourbon-whiskey) 3 dl Pekannøtter (grovhakkede) https://heidisboble.no/ @heidisboble

3Egg
1 ½ dlSukker
1 dlSirup (mørk)
1 krmSalt
1 ssVaniljesukker
50 gMargarin (smeltet)
1 tsKanel
5 clWhisky (Bourbon-whiskey)
3 dlValnøtter (grovhakkede)

Slik gjør du:

1 Lag bunnen:
– Ha alle ingrediensen i foodprosessor, og
– Kjør det raskt sammen
Klem eventuelt smulene sammen og
– Pakk deigen godt i plast, og
– La den hvile i kjøleskapet i min. 60 min.
2 Sett stekeovnen på 175 grader,
– Finn frem en paiform ca 25 cm i diameter
3 Kjevle deigen tynt ut og
– Kle paiformen med den
Dekk eventuelt paibunnen med bakepapir, og
fyll på med tørkede erter
Sett paibunnen i ovnen og
– La den steke i ca 12-15 min.
Ta vare på de tørkede ertene, de egner seg godt for gjenbruk
4 Lag fyllet:
– Visp sammen egg, sukker, sirup, salt og vaniljesukker
– Tilsett smeltet smør, kanel og whiskyen
5 Ha nøttene i det forbakte paiskallet, og
– Hell fyllet (pkt 4) over
6 Sett paien tilbake i ovnen og
– La den steke i ca. 30 minutter
7 Serveres romtemperert
gjerne sammen med vanilje –, karamellis eller krem

Vetles Åpne Valnøttspai Ingredienser: Paibunn: 125 g Margarin 50 g Melis 1 Egg 250 g Mel 3 ss Vann Paifyll: 3 Egg 1 ½ dl Sukker 1 dl Sirup (mørk) 1 krm Salt 1 ss Vaniljesukker 50 g Margarin (smeltet) 1 ts Kanel 5 cl Whisky (Bourbon-whiskey) 3 dl Pekannøtter (grovhakkede) https://heidisboble.no/ @heidisboble