Vetles Åpne Valnøtt er en fantastisk god pai, som egner seg som en dessert eller til ettermiddagskaffen.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
8 | 2 t 15 min | Middels |
Ingredienser:
125 g | Margarin |
50 g | Melis |
1 | Egg |
250 g | Mel |
3 ss | Vann |

3 | Egg |
1 ½ dl | Sukker |
1 dl | Sirup (mørk) |
1 krm | Salt |
1 ss | Vaniljesukker |
50 g | Margarin (smeltet) |
1 ts | Kanel |
5 cl | Whisky (Bourbon-whiskey) |
3 dl | Valnøtter (grovhakkede) |
Slik gjør du:
1 Lag bunnen: – Ha alle ingrediensen i foodprosessor, og – Kjør det raskt sammen Klem eventuelt smulene sammen og – Pakk deigen godt i plast, og – La den hvile i kjøleskapet i min. 60 min. |
2 Sett stekeovnen på 175 grader, – Finn frem en paiform ca 25 cm i diameter |
3 Kjevle deigen tynt ut og – Kle paiformen med den Dekk eventuelt paibunnen med bakepapir, og fyll på med tørkede erter Sett paibunnen i ovnen og – La den steke i ca 12-15 min. Ta vare på de tørkede ertene, de egner seg godt for gjenbruk |
4 Lag fyllet: – Visp sammen egg, sukker, sirup, salt og vaniljesukker – Tilsett smeltet smør, kanel og whiskyen |
5 Ha nøttene i det forbakte paiskallet, og – Hell fyllet (pkt 4) over |
6 Sett paien tilbake i ovnen og – La den steke i ca. 30 minutter |
7 Serveres romtemperert gjerne sammen med vanilje –, karamellis eller krem |
