Vinegret (Винегрет) er en av de mest populære hverdagsrettene i Russland. En typisk, og populær matrett som selges i kantiner til lunsj, og den lages ofte i mange hjem. Det finnes selvsagt mange varianter av vinegret, men dette er min versjon.

| Porsjoner: | Tid: | Vanskelighetsgrad |
| 4 | 60 min | Enkel/middels |
Ingredienser:
| 2-3 | Rødbeter (kokte) |
| 1-2 | Gulrøtter (kokte) |
| 3-4 | Poteter (kokte) |
| ½ | Rødløk (eller vårløk) |
| 2 | Sylteagurker |
| 2-3 ss | Olje (gjerne med smak, ikke raffinert) |
| 1 ss | Balsamikoeddik (eller sitronsaft) |
| Eventuelt | |
| 1 boks | Grønne erter eller brune bønner |
| 1/2 | Fersk agurk |
| 2-3 ss | Surkål |

Slik gjør du:
| 1 Kok poteter og gulrøtter Velg kokefaste poteter Poteter og gulrøtter kan kokes sammen |
| 2 Kok rødbeter i 20 minutter på svak varme, og – La dem stå under rennende kaldt vann |
| 3 Skrell de avkjølte grønnsakene og løken |
| 4 Kutt grønnsaker og løk i små biter |
| 5 Lag dressing: – Bland sammen olje og eddiken NB! Dressingen må ha litt syrlig smak – Hell dressingen over grønnsakene, og – Bland |
| 6 Bland gjerne i litt surkål (Russisk surkål har en sprøere konsistens) |
| 7 Hvis salaten skal spises som hovedrett, eller du ønsker litt mildere smak, tilsett erter eller bønner |

Fra Svetlanas krok
