Yoghurtbrød er ei oppskrift fra 70-tallet. Ja, den kan jo godt være eldre, men da jeg gikk i sjette klasse og hadde skolekjøkken, bakte vi dette brødet. Jeg har bakt det med jevne mellomrom, opp gjennom årene og det er riktig godt.

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 2 brød | Enkel |

Ingredienser:
| 1 pk | Gjær |
| 4 dl | Vann (fingervarmt) |
| 3½ dl | Yoghurt (naturell) |
| 2 dl | Sammalt hvete (grov) |
| 3 dl | Sammalt rug (fin) |
| 1 l | Hvetemel |
| 1 dl | Havregryn |
| 2 ts | Salt |
Slik gjør du:
| 1 Løs gjæra opp i det lunkne vannet |
| 2 Tilsett de øvrige ingrediensene, og – Elt sammen ti en smidig deig (ca. 5-7 min.) – Strø hvetemel over – Dekk med bakeklede, og – Hev til dobbel størrelse ca. 60 min. |
| 3 Ha mel på bakebordet, – Hell ut deigen, – Elt den godt, og – Del den i to, og – Form til brød – Sett brødene på bakepapirkledd stekeplate, og – La dem etterheve til dobbel størrelse |
| 4 Sett stekeovnen på 225 grader |
| 5 Pensle brødene med vann, – Dryss over havregryn, og – Stek dem i ca. 30 minutter |

