Yoghurtbrød

Yoghurtbrød er ei oppskrift fra 70-tallet. Ja, den kan jo godt være eldre, men da jeg gikk i sjette klasse og hadde skolekjøkken, bakte vi dette brødet. Jeg har bakt det med jevne mellomrom, opp gjennom årene og det er riktig godt.

Yoghurtbrød Ingredienser: 1 pk Gjær 4 dl Vann (fingervarmt) 3½ dl Yoghurt (naturell) 2 dl Sammalt hvete (grov) 3 dl Sammalt rug (fin) 1 l Hvetemel 1 dl Havregryn 2 ts Salt
PorsjonerTidVanskelighetsgrad
2 brød Enkel
Yoghurtbrød Ingredienser: 1 pk Gjær 4 dl Vann (fingervarmt) 3½ dl Yoghurt (naturell) 2 dl Sammalt hvete (grov) 3 dl Sammalt rug (fin) 1 l Hvetemel 1 dl Havregryn 2 ts Salt

Ingredienser:

1 pkGjær
4 dlVann (fingervarmt)
3½ dlYoghurt (naturell)
2 dlSammalt hvete (grov)
3 dlSammalt rug (fin)
1 lHvetemel
1 dlHavregryn
2 tsSalt

Slik gjør du:

1 Løs gjæra opp i det lunkne vannet
2 Tilsett de øvrige ingrediensene, og
– Elt sammen ti en smidig deig (ca. 5-7 min.)
– Strø hvetemel over
– Dekk med bakeklede, og
– Hev til dobbel størrelse ca. 60 min.
3 Ha mel på bakebordet,
– Hell ut deigen,
– Elt den godt, og
– Del den i to, og
– Form til brød
– Sett brødene på bakepapirkledd stekeplate, og
– La dem etterheve til dobbel størrelse
4 Sett stekeovnen på 225 grader
5 Pensle brødene med vann,
– Dryss over havregryn, og
– Stek dem i ca. 30 minutter
Yoghurtbrød Ingredienser: 1 pk Gjær 4 dl Vann (fingervarmt) 3½ dl Yoghurt (naturell) 2 dl Sammalt hvete (grov) 3 dl Sammalt rug (fin) 1 l Hvetemel 1 dl Havregryn 2 ts Salt

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s