Yoghurtbrød

Yoghurtbrød er ei oppskrift fra 70-tallet. Ja, den kan jo godt være eldre, men da jeg gikk i sjette klasse og hadde skolekjøkken, bakte vi dette brødet. Jeg har bakt det med jevne mellomrom, opp gjennom årene og det er riktig godt.

Yoghurtbrød Ingredienser: 1 pk Gjær 4 dl Vann (fingervarmt) 3½ dl Yoghurt (naturell) 2 dl Sammalt hvete (grov) 3 dl Sammalt rug (fin) 1 l Hvetemel 1 dl Havregryn 2 ts Salt
PorsjonerTidVanskelighetsgrad
2 brød Enkel
Yoghurtbrød Ingredienser: 1 pk Gjær 4 dl Vann (fingervarmt) 3½ dl Yoghurt (naturell) 2 dl Sammalt hvete (grov) 3 dl Sammalt rug (fin) 1 l Hvetemel 1 dl Havregryn 2 ts Salt

Ingredienser:

1 pkGjær
4 dlVann (fingervarmt)
3½ dlYoghurt (naturell)
2 dlSammalt hvete (grov)
3 dlSammalt rug (fin)
1 lHvetemel
1 dlHavregryn
2 tsSalt

Slik gjør du:

1 Løs gjæra opp i det lunkne vannet
2 Tilsett de øvrige ingrediensene, og
– Elt sammen ti en smidig deig (ca. 5-7 min.)
– Strø hvetemel over
– Dekk med bakeklede, og
– Hev til dobbel størrelse ca. 60 min.
3 Ha mel på bakebordet,
– Hell ut deigen,
– Elt den godt, og
– Del den i to, og
– Form til brød
– Sett brødene på bakepapirkledd stekeplate, og
– La dem etterheve til dobbel størrelse
4 Sett stekeovnen på 225 grader
5 Pensle brødene med vann,
– Dryss over havregryn, og
– Stek dem i ca. 30 minutter
Yoghurtbrød Ingredienser: 1 pk Gjær 4 dl Vann (fingervarmt) 3½ dl Yoghurt (naturell) 2 dl Sammalt hvete (grov) 3 dl Sammalt rug (fin) 1 l Hvetemel 1 dl Havregryn 2 ts Salt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s