Fra Svetlanas krok: Hvordan ruccolasalat ble en hovedrett!

I vår familie er det jeg som stort sett lager mat. Jeg liker det, men av og til er det godt å komme til dekket bord også. Dette sa jeg til min kjære ektemann en fredag kveld. Han lovet meg en god frokost neste morgen, og sa at jeg skal våkne av de deiligste dufter fra kjøkkenet. Hvilke det skal bli, spesifiserte han ikke!

Tidlig lørdagsmorgen, våknet jeg av brannalarm, hundebjeffing og støy fra kjøkkenet – noe som falt og ble knust? Etterhvert kjente jeg også at det luktet brent. Raskt sprang jeg inn på kjøkkenet, der så jeg: Forkullete brødskiver som satt fast i brødristeren, vinduet stod på fullt gap, mengder av spor etter skitne hundelabber og en knust blomsterpotte på gulvet.

Mens jeg gjorde et raskt overslag over hvor lang tid det skal ta å vaske kjøkkenet og bade hunden, snakket mannen min på telefon med brannvesenet. Blid og hyggelig, som vanlig, forklarte han: Ja, jeg skulle lage toast til frokost og røyken kommer fra det brente brødet – Men det er alt i orden nå!

John måtte vaske hundene, mens jeg ryddet resten
John måtte vaske hundene, mens jeg ryddet resten

Da vi endelig var ferdig med ryddingen, var det tid for lunsj. Jeg sa at jeg ikke trenger mer hjelp, detter fisker jeg! Planen var å lage en pastarett og salat med ruccola. Da pastaen begynte å koke, ringte mobilen min – det var ei god venninne.

Vannet i kasserollen forsvant mye fortere enn temaene vi diskuterte og – vannet kokte bort – pastaen ble brent …

Brannalarmen og hunden ulte igjen! Jeg sprang til kjøkkenet, John var allerede midt i samtalen med samme mann fra brannvesenet. Like blid og rolig forklarte han: «Ja, det stemmer HAN skulle lage lunsj! Pasta denne gangen». Han sa ikke at det var jeg denne gangen som aktiverte brannalarm. Dette var nobelt gjort av ham – en riktig gentleman.

Hunden søkte tilflukt i sofaen, etter vask
Hunden søkte tilflukt i sofaen, etter vask

Mannen fra brannvesen lurte på om John kunne lage noe mindre avansert til middag, gjerne noe som ikke krevde koking eller steking, slik at han kunne bli ferdig med vakten sin. Da bestemte jeg til å droppe pastaretten og laget bare ruccola salat. Så hvis noen har lyst på lett og smakfull salat, som er veldig rask å lage og som ikke krever koking, her er oppskriften.

Salaten passer godt sammen med pastaretter og som lett lunsj eller til kveldsmat – hvis du ikke brenner pastaen da!

Rucculasalat med tomat og pinjenøtter
Rucculasalat med tomat og pinjenøtter

Ingredienser:

1 pose Ruccola salat (1 pose)
10-15 Cherrytomater
1 pose Pinjekjerner
1 ss Honning (flytende
1 ss Sitronsaft
1 ss Olivenolje
3 ss Parmesanost (revet) – valgfri

Slik gjør du:

Skyll ruccola og cherrytomater
Del cherrytomatene i to
Rist Pinjekjernene forsiktig på panna (valgfritt)
Bland sammen olivenolje, sitronsaft og honning til dressing
Hell dressingen over ruccolaen og tomatene, strø over pinjekjerner og parmesan

FRA SVETLANAS KROK

One Comment Add yours

  1. Irina Johansson's avatar Irina Johansson says:

    Vilken aktion men lunchen smakar säkert jättegott som vanligt hos min kära väninna Svetlana😜

    Like

Leave a comment