Jeg er nesten – ja ikke bare nesten, jeg er sjalu på spanjolene som kan gå på marked og kjøpe gode, ferske, og ikke minst billige grønnsaker. Tilgangen er tydeligvis stor og kvaliteten høy. Tennene løper i vann mens man går rundt og ser på alle grønnsakene og fruktene som bys frem.

Når jeg ser grønnsaker av en slik kvalitet, får jeg så lyst til å kjøpe alt og forte meg hjem og lage noe skikkelig godt av dem. Jeg gjorde ikke det i dag, men jeg ble inspirert til å legge ut oppskriften på en kjempe enkel og dekorativ salat, med en god dressing. (Oppskrift trykk her eller fortsett å lese).

Siden vi har spist så mye god mat (og sikkert gått opp 5 kg) mens vi har vært i Spania – burde vi ha spist denne salaten med balsamicodressing til middag i dag, men det har vi ikke gjort! Dette er en veldig enkel salat – hemmeligheten ligger i dressingen. Den får syre fra eddiken, og en sødme fra honningen. Anbefales som forrett. Den passer også som lunsj, men da passer det godt med brød og smør til.

Ingredienser:
| 1 pk | Salat (blandet) |
| 2 | Tomater |
| ½ | Agurk |
| 3 ss | Balsamicoeddik |
| 1 ts | Sennep |
| 1 ts | Honning |
| 4 ss | Olje |
| Salt og nykvernet pepper |
Slik gjør du:
| Skyll salaten |
| Skjær tomat og agurk i båter |
| Dressing: – Rør sammen balsamicoeddik, sennep, honning og olje – Smak til med salt og nykvernet pepper |
| Legg salaten pent opp på et fat |
| Ta ei skje og drypp dressingen over salaten |
| Server med brød og smør |

