Denne suppa smaker overraskende godt. Jeg fikk den første gang da vi bodde i Spania i noen måneder. Det var kaldt, ja 10 gradere da, men det er kaldt der. Vi var ute og spiste lunsj, og fikk purreløk- og potetsuppe, eller rettere sagt Crema de puerros y potata, til forrett. Jeg ble overrasket over hvor god den var. Den gangen i Spania, fikk vi servert suppa med brødkrutonger, men jeg foretrekker brød og smør til. Det er en god og mettende suppe, og her er min versjon av den:

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 4 | 30 min | Enkel |
Ingredienser:
| 1 ss | Olje eller smør |
| 1 | Purreløk (Middels/stor) |
| 3 | Poteter |
| 1 fedd | Hvitløk |
| 7 dl | Grønnsakskraft |
| 1 dl | Fløte |
| 1 ss | Hakket gressløk (valgfritt) |
| Salt (pepper) |
Slik gjør du:
| Vask og skyll purren, og skjær den i skiver |
| Skrell potetene og skjær dem i små biter |
| Smelt smøret i en kasserolle |
| Tilsett purre og la den surre på middels varme i ca. 5 min til den blir myk og blank |
| Tilsett potetene og la surre i noen minutter til |
| Tilsett grønnsakkraft, og la koke til potetene er myke |
| Kjør suppa med stavmikser til den er glatt |
| Tilsett gressløken og fløten, spe eventuelt med melk til passe konsistens, smak til med salt (og pepper) |
| Kok opp, og server! |

Tips! Du kan bruke buljongterninger (grønnsak) istedenfor grønnsakskraft. Bruk da 2 buljongterninger og 8 dl melk!
