HURRA, nå er det 17. mai snart

Nå er det snart 17-mai, og det er på tide å begynne å tenke på hva man skal servere til kaffen. Av datteren og vennegjengen har jeg fått i oppdrag å bake noe godt til dem. Akkurat nå er det avstemning om hva de vil ha. Jeg tror de alternativene datteren la ut var:

  1. Bløtkake,
  2. Budapestkake
  3. Sitronmarengskake
  4. Pavlova

For å hoppe rett til oppskriften på 17-maikake, TRYKK HER

Hvilken av de fire kakene ville du ha valgt?

Foreløpig tror jeg bløtkake leder! Bløtkake er bare så godt. I går laget jeg en 17-maikake bare i frustrasjon, hvis du gikk glipp av innlegget om min frustrasjon kan du trykke HER. Heldigvis gikk det over, det gjør som oftest det. Men jeg er fremdeles shadowbanned fra instagram. Uansett, nå skal vi ikke snakke mer om det, men om 17-mai kaka jeg bakte. Jeg synes den ble ganske så 17-mai fin.

Jeg bruker min farmors oppskrift på bløtkakebunn. Den er enkel å lage og blir like vellykket hver eneste gang. Du kan fylle den med hva du vil, men denne gangen laget jeg syltetøy av skogsbær som jeg blandet med krem, for jeg ønsket en rosa/rød farge på kremen i midten.

PorsjonerTid Vanskelighetsgrad
1 kakebunn     Enkel/middels
Favorittkake med tente bursdagslys Ingredienser 2 Egg 180 g Sukker 125 g Hvetemel 1 ½ ts Bakepulver 2 ts Vaniljesukker 1 dl Kokende vann
Bløtkakebunnen ferdig stekt

Ingredienser:

2 Egg
180 g Sukker
125 g Hvetemel
1 ½  ts Bakepulver
2 ts Vaniljesukker
1 dl   Vann (kokende)
Favorittkake  - Bløtkake
Ingredienser 2 Egg 180 g Sukker 125 g Hvetemel 1 ½ ts Bakepulver 2 ts Vaniljesukker 1 dl Kokende vann
Husk å dynke bløtkaka godt! Jeg liker aller best å dynke den med melk.

Fyll:

3 dl Fløte
4 ssSyltetøy
2 Bananer
Melk til dynking
Marsipan, konditorfarger
Favorittkake - Bløtkake Ingredienser 2 Egg 180 g Sukker 125 g Hvetemel 1 ½ ts Bakepulver 2 ts Vaniljesukker 1 dl Kokende vann
Fyll kakebunnen med det du liker best
Favorittkake  - Bløtkake Ingredienser 2 Egg 180 g Sukker 125 g Hvetemel 1 ½ ts Bakepulver 2 ts Vaniljesukker 1 dl Kokende vann
Nederste kakebunn nesten ferdig, bare litt mer rosa krem over for å jevne ut.

Slik gjør du:

1. Pisk egg og sukker til eggedosis
2. Tilsett kokende vann og pisk til det blir kaldt
3. Vend inn mel, vaniljesukker og bakepulver
Bruk slikkepott
(ikke slå ut lufta som er rørt inn)
4. Ha i smurt form 20/22 cm
5. Stekes ved 175 grader i ca 30 minutter
6. Avkjøl kakebunnen på rist
 
Montering:
7. Del kakebunnen i 2 eller 3
8. Pisk fløten til krem
– Tilsett litt sukker ved behov
9. Dynk bunnen godt med melk
– Rør sammen syltetøy og litt krem
– Spre kremen utover bunnen
– Skjær opp banan og legg på
– Legg på litt mer krem
10. Dynk det øverste laget og
– Legg det på
11. Dynk og fordel resten av kremen over,
og rundt på sidene
12. Farg marsipanen
– Kjevle den røde marsipanen tynt
– Legg på rødt marsipanlokk
– Kjevle den hvite marsipanen tynt
– Skjær ut et kors
– Legg på korset
– Kjevle den blå marsipanen tynt
– Skjær ut et kors,
NB! smalere enn det hvite
– Legg korset over det blå
– Hvis du ikke har vært helt heldig nederst,
kan du legge ei 17-maisløyfe langs kanten
Favorittkake - Bløtkake Ingredienser 2 Egg 180 g Sukker 125 g Hvetemel 1 ½ ts Bakepulver 2 ts Vaniljesukker 1 dl Kokende vann
Klar til marsipan trekk
Ferdig kake, kar til å pynte opp kaffebordet,

Tips! Du kan fylle kaka med det du har mest lyst på, f.eks passer jordbær og blåbær sammen med hvit krem fint til 17-mai.

Leave a comment