17-mai kake

Nå er det snart 17-mai, og det er på tide å begynne å tenke på hva man skal servere til kaffen. I år laget en marsipankake med det norske flagget. Jeg bruker alltid min farmors oppskrift på bløtkakebunn. Den er enkel å lage og blir like vellykket hver eneste gang. Du kan fylle den med hva du vil, men denne gangen laget jeg syltetøy av skogsbær som jeg blandet med krem, for jeg ønsket en rosa/rød farge på kremen i midten.

Favorittkake - Bløtkake i flaggets farger Ingredienser 2 Egg 180 g Sukker 125 g Hvetemel 1 ½ ts Bakepulver 2 ts Vaniljesukker 1 dl Kokende vann
17-mai kake i flaggets farger
PorsjonerTid Vanskelighetsgrad
1 kakebunn     Enkel/middels
Favorittkake med tente bursdagslys Ingredienser 2 Egg 180 g Sukker 125 g Hvetemel 1 ½ ts Bakepulver 2 ts Vaniljesukker 1 dl Kokende vann
Bløtkakebunnen ferdig stekt

Ingredienser:

2 Egg
180 g Sukker
125 g Hvetemel
1 ½  ts Bakepulver
2 ts Vaniljesukker
1 dl   Vann (kokende)
Favorittkake  - Bløtkake
Ingredienser 2 Egg 180 g Sukker 125 g Hvetemel 1 ½ ts Bakepulver 2 ts Vaniljesukker 1 dl Kokende vann
Husk å dynke bløtkaka godt! Jeg liker aller best å dynke den med melk.

Fyll:

3 dl Fløte
Sukker
4 ssSyltetøy
2 Bananer
Melk til dynking
Marsipan, konditorfarger
Favorittkake - Bløtkake Ingredienser 2 Egg 180 g Sukker 125 g Hvetemel 1 ½ ts Bakepulver 2 ts Vaniljesukker 1 dl Kokende vann
Fyll kakebunnen med det du liker best
Favorittkake  - Bløtkake Ingredienser 2 Egg 180 g Sukker 125 g Hvetemel 1 ½ ts Bakepulver 2 ts Vaniljesukker 1 dl Kokende vann
Nederste kakebunn nesten ferdig, bare litt mer rosa krem over for å jevne ut.

Slik gjør du:

1. Pisk egg og sukker til eggedosis
2. Tilsett kokende vann og pisk til det blir kaldt
3. Vend inn mel, vaniljesukker og bakepulver
Bruk slikkepott
(ikke slå ut lufta som er rørt inn)
4. Ha i smurt form 20/22 cm
5. Stekes ved 175 grader i ca 30 minutter
6. Avkjøl kakebunnen på rist
 
Montering:
7. Del kakebunnen i 2 eller 3
8. Pisk kremen
– Tilsett sukker ved behov
9. Dynk bunnen godt med melk
– Rør sammen syltetøy og litt krem
– Spre kremen utover bunnen
– Skjær opp banan og legg på
– Legg på litt mer krem
10. Dynk det øverste laget og
– Legg det på
11. Dynk og
– Fordel resten av kremen over,
og rundt på sidene
12. Farg marsipanen
– Kjevle den røde marsipanen tynt
– Legg på rødt marsipanlokk
– Kjevle den hvite marsipanen tynt
– Skjær ut et kors
– Legg på korset
– Kjevle den blå marsipanen tynt
– Skjær ut et kors,
NB! smalere enn det hvite
– Legg korset over det blå
– Hvis du ikke har vært helt heldig nederst,
kan du legge ei 17-maisløyfte langs kanten.
Favorittkake - Bløtkake Ingredienser 2 Egg 180 g Sukker 125 g Hvetemel 1 ½ ts Bakepulver 2 ts Vaniljesukker 1 dl Kokende vann
Klar til marsipan trekk
Favorittkake  - Bløtkake Ingredienser 2 Egg 180 g Sukker 125 g Hvetemel 1 ½ ts Bakepulver 2 ts Vaniljesukker 1 dl Kokende vann
Marsipankake til 17-mai i flaggets farger

Tips! Du kan fylle kaka med det du har mest lyst på, f.eks passer jordbær og blåbær sammen med hvit krem fint til 17-mai.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s