Altså, om du ikke har prøvd mangosalsa enda – da har du virkelig noe å glede deg til! Denne lille skåla med farger og friskhet passer til så mye, og den er like god sommer som vinter.

Mangosalsa er søt, syrlig, litt sterk og veldig frisk – alt på en gang. Den passer perfekt som tilbehør til tacokjøtt, grillet kylling, laks eller som en frisk topping på en salat. Jeg har til og med brukt den som en liten «snacks» på tapasbordet, og det forsvinner alltid først!
Det som er så fint, er at den er enkel å lage og kan varieres etter hva du liker. Jeg lager min med mango, rødløk, chili, koriander, lime og eventuelt litt paprika – noen ganger tilsetter jeg også tomat eller agurk for litt ekstra crunch.
Mangosalsa er med andre ord et lite fargekick som både smaker nydelig og ser lekkert ut på tallerkenen. Den var selvfølgelig også en del av bursdagsbordet mitt – og flere spurte om oppskriften, så den kommer her snart, den også!
Passer du på å bruke moden mango og frisk lime, blir smaken helt magisk. Anbefales på det varmeste!
| Porsjoner | Total tid: | Vanskelighetsgrad |
| 4-8 | 15 min | Enkel |
Ingredienser:
| 2 | Mangoer |
| ½ | Rødløk |
| ½ krukke | Koriander |
| 1-2 | Chilier (røde, uten frø) |
| ½ -1 | Paprika (rød) (Valgfritt) |
| ½ – 1 | Lime (presset) |
| 1 ts | Flaksalt |
Tips! Du kan utelate chilien om du vil ha den mildere, eller beholde frøene om du vil ha den sterkere
Tips! Du kan også tilsette litt agurk hvis du ønsker mer Krønsj
Slik gjør du:
| 1 Skrell og – Skjær mangoene i terninger |
| 2 Fjern før fra chilien |
| 3 Hakk løk, chili, koriander |
| 4 Bland sammen |
| 5 Smak til med lime og salt |

