Aioli

Aioli er egentlig hvitløksmajones. Du lager den raskt og enkelt med en stavmikser. Aioli smaker godt til mye, for eksempel som tilbehør til suppe, hamburger, dampet blåskjell eller til chips. Jeg liker den spesielt sammen med baguette eller focaccia. Bare smøre aiolien på brødet. Flott starter til et måltid med venner. Focaccia og alioli som tilbehør til for eksempel (fiske-)suppe – NAM!

Aioli Ingredienser  1	Egg 3 fedd	Hvitløk  1 ts	Sennep  1 ts	Salt  1 ts	Sukker  1 ts	Eddik 2 dl	Olje  Jeg bruker nøytral olje, men bytter ut ca 0,2 dl med olivenolje 	Eventuelt smak til med pepper og mer salt
Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad
  4 – 6   5 min   Enkel

Ingredienser

1 Egg
3 fedd Hvitløk
1 ts Sennep
1 ts Salt
1 ts Sukker
1 ts Eddik
2 dl Olje
Jeg bruker nøytral olje, men bytter ut ca 0,2 dl med olivenolje
  Eventuelt smak til med pepper og mer salt

Slik gjør du:

Ha egg, hvitløk, sennep, salt, sukker, eddik i en smal sylinder (som passer til stavmikseren
Tilsett oljen
Sett i stavmikseren (helt ned til bunnen)
Slå på stavmikseren, og trekk den forsiktig oppover, når du når toppen kjør den raskt ned og så raskt opp igjen
Ha aiolien i en skål og server!
Ailoi og baguette
Ailoi og baguette