Aioli er egentlig hvitløksmajones. Du lager den raskt og enkelt med en stavmikser. Aioli smaker godt til mye, for eksempel som tilbehør til suppe, hamburger, dampet blåskjell eller til chips. Jeg liker den spesielt sammen med baguette eller focaccia. Bare smøre aiolien på brødet. Flott starter til et måltid med venner. Focaccia og alioli som tilbehør til for eksempel (fiske-)suppe – NAM!

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
4 – 6 | 5 min | Enkel |
Ingredienser
1 | Egg |
3 fedd | Hvitløk |
1 ts | Sennep |
1 ts | Salt |
1 ts | Sukker |
1 ts | Eddik |
2 dl | Olje Jeg bruker nøytral olje, men bytter ut ca 0,2 dl med olivenolje |
Eventuelt smak til med pepper og mer salt |
Slik gjør du:
Ha egg, hvitløk, sennep, salt, sukker, eddik i en smal sylinder (som passer til stavmikseren |
Tilsett oljen |
Sett i stavmikseren (helt ned til bunnen) |
Slå på stavmikseren, og trekk den forsiktig oppover, når du når toppen kjør den raskt ned og så raskt opp igjen |
Ha aiolien i en skål og server! |
