Dette er velsmakende Appelsin – og kokosmuffins med sjokoladebiter. Selv om det er muffins og de har noen sjokoladebiter, er de ikke alt for søte.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
12 | 30 min | Enkel |

Ingredienser:
4 | Egg |
75 g | Sukker |
1 ½ dl | Appelsinsaft (nypresset) |
1 ts | Vaniljesukker |
2 ss | Olje (nøytral) |
1 ss | Appelsinskall (raspet) |
2 ts | Bakepulver |
40 g | Kokosmel |
20 g | Rismel (eller 20 g koksmel) |
130 g | Hvetemel |
25 g | Sjokoladebiter (valgfritt) |

Topping og pynt (valgfritt):
Melis | |
Kaffe | |
Kakaopulver | |
Ballonger og stjerneskudd |

Slik gjør du:
1 Sett ovnen på 175 grader og – Finn frem muffinsformer |
2 Ha egg, sukker, olje, appelsinsaft og -skall i en bakebolle – Pisk på lav hastighet i 1-2 minutter |
3 Bland sammen melet, bake- og vaniljesukker, – Dryss blandingen i heggeblandingen litt etter itt. Mens det piskes på lav hastighet – La det piske videre i 1-2 minutter Til alt er godt blandet |
4 Fordel røren i 12 muffinsformer (ca 50 g pr. form) – Strø 6-7 sjokladebiter over hver |
5 Stekes i ca 20 min til de er gjennomstekt |
6 Avkjøles på rist |
7 Hvis du ønsker sjokoladeglasur og pynt; – Rør sammen litt kaffe, melis og kakaopulver – Smør på sjokoladeglasuren og – Pynt med ballonger og stjerneskudd eller kakestrø |



