Appelsinmousse

Dette er en god dessert, som men smaker friskt av appelsin. Passer like godt på en hverdag som til fest. Du kan velge selv om du vil legge den opp i porsjonsglass eller ha den i ei stor dessertskål. Det blir bra uansett. Moussen blir best om den får stå i kjøleskapet natten over – hvis du klarer å vente så lenge da 🙂

Ingredienser 2-3 Appelsiner (1½ dl saft) 1 dl Sukker 5 Egg 40 g Smør (valgfritt) 3 pl Gelatin (valgfritt) 2 dl Fløte
Appelsinmousse i glass, pyntet med friske appelsinbåter, sjokoladeskiver og ristede kokosflak
Porsjoner: Tid: Vanskelighetsgrad
6 20 min Enkel

Ingredienser:

2-3 Appelsiner (1½ dl saft)
1 dl  Sukker
5 Egg
40 g Smør (valgfritt)
3 pl Gelatin (valgfritt)
2 dl Fløte

Slik gjør du:

1 Legg gelatinplatene i kaldt vann
2 Press appelsinene, 1½ dl saft
3 Skill tre av eggene, og sett eggehviten til side
4 Lag appelsinkrem:
– Visp sammen:
appelsinsaft, sukker, egg og eggeplommer
– Visp kraftig (og konstant) over vannbad
til blandingen blir varm og tykner som vaniljekrem
– Løft bollen vekk fra varmen
(- Visp inn smøret, og gelatinen)
– Visp videre til kremen er avkjølt
4 Pisk fløten til myk krem og,
vend inn i appelsinkremen
5 Pisk eggehvitene til myk marengs og vend inn
6 Fyll moussen over i porsjonskåler eller glass
7 La den stå i kjøleskapet i minst 4 timer
(eller helst natten over) før servering
Ingredienser 2-3 Appelsiner (1½ dl saft) 1 dl Sukker 5 Egg 40 g Smør (valgfritt) 3 pl Gelatin (valgfritt) 2 dl Fløte
Appelsinmousse i et glass. Den er toppet med friske appelsinbåter, sjokoladeskiver og kokosflak

Tips! Hvis du vil ha den litt mer syrlig, så kan du bytte ut litt av appelsinsaften med sitronsaft



Leave a comment