Dette er en god dessert, som men smaker friskt av appelsin. Passer like godt på en hverdag som til fest. Du kan velge selv om du vil legge den opp i porsjonsglass eller ha den i ei stor dessertskål. Det blir bra uansett. Moussen blir best om den får stå i kjøleskapet natten over – hvis du klarer å vente så lenge da 🙂

| Porsjoner: | Tid: | Vanskelighetsgrad |
| 6 | 20 min | Enkel |
Ingredienser:
| 2-3 | Appelsiner (1½ dl saft) |
| 1 dl | Sukker |
| 5 | Egg |
| 40 g | Smør (valgfritt) |
| 3 pl | Gelatin (valgfritt) |
| 2 dl | Fløte |
Slik gjør du:
| 1 Legg gelatinplatene i kaldt vann |
| 2 Press appelsinene, 1½ dl saft |
| 3 Skill tre av eggene, og sett eggehviten til side |
| 4 Lag appelsinkrem: – Visp sammen: appelsinsaft, sukker, egg og eggeplommer – Visp kraftig (og konstant) over vannbad til blandingen blir varm og tykner som vaniljekrem – Løft bollen vekk fra varmen (- Visp inn smøret, og gelatinen) – Visp videre til kremen er avkjølt |
| 4 Pisk fløten til myk krem og, vend inn i appelsinkremen |
| 5 Pisk eggehvitene til myk marengs og vend inn |
| 6 Fyll moussen over i porsjonskåler eller glass |
| 7 La den stå i kjøleskapet i minst 4 timer (eller helst natten over) før servering |

Tips! Hvis du vil ha den litt mer syrlig, så kan du bytte ut litt av appelsinsaften med sitronsaft
