Hjemmelaget aspargessuppe er enkel og rask å lage, og ikke minst så er det supergodt!

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
3 | 20 min | Enkel |
Ingredienser:
1 bunt | Asparges |
5 dl | Grønnsakkraft (Evnt. buljong + vann) |
2 ss | Hvetemel |
½ dl | Melk |
½ dl | Fløte |
Salt, pepper |
Slik gjør du:
1 Skjær av den nederste delen av aspargesen |
2 Ha grønnsakkraften i en kasserolle |
2 A dette punktet kan du hoppe over hvis du har lite tid, Men du får utnyttet hele asparges og litt mer aspargessmak – Legg i den nederste delen av aspargesen, Altså avskjæret – Kok opp, og – La det trekke i ca. 10 min – Ta ut aspargesbunnene og kast dem |
3 Rør ut hvetemel i melken, og – Visp melblandingen inn i suppa, – Fortsett å røre til det er kokt opp – Slå ed varmen og – La det småkoke i 5 min. |
4 Ha i fløten, og – Del eventuelt aspargesen i to – Legg den i suppa – Slå ned varmen – La det stå til aspargesen er nesten ferdig 2-3 min. – Tilsett fløten – Kok opp – Smak til med salt og pepper |
5 Serveres i dyptallerkner |
