Aspargessuppe

Hjemmelaget aspargessuppe er enkel og rask å lage, og ikke minst så er det supergodt!

Aspargessuppe Ingredienser: 1 bunt Asparges 5 dl Grønnsakkraft (Evnt. buljong + vann) 2 ss Hvetemel ½ dl Melk ½ dl Fløte Salt, pepper https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
320 minEnkel

Ingredienser:

1 buntAsparges
5 dlGrønnsakkraft (Evnt. buljong + vann)
2 ssHvetemel
½ dlMelk
½ dlFløte
 Salt, pepper

Slik gjør du:

1 Skjær av den nederste delen av aspargesen
2 Ha grønnsakkraften i en kasserolle
2 A dette punktet kan du hoppe over hvis du har lite tid, Men du får utnyttet hele asparges og litt mer aspargessmak
– Legg i den nederste delen av aspargesen,
Altså avskjæret
– Kok opp, og
– La det trekke i ca. 10 min
– Ta ut aspargesbunnene og kast dem
3 Rør ut hvetemel i melken, og
– Visp melblandingen inn i suppa,
– Fortsett å røre til det er kokt opp
– Slå ed varmen og
– La det småkoke i 5 min.
4 Ha i fløten, og
– Del eventuelt aspargesen i to
– Legg den i suppa
– Slå ned varmen
– La det stå til aspargesen er nesten ferdig 2-3 min.
– Tilsett fløten
– Kok opp
– Smak til med salt og pepper
5 Serveres i dyptallerkner

Aspargessuppe Ingredienser: 1 bunt Asparges 5 dl Grønnsakkraft (Evnt. buljong + vann) 2 ss Hvetemel ½ dl Melk ½ dl Fløte Salt, pepper https://heidisboble.no/ @heidisboble